Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2024,
8.02

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Toronto Maple Leafs Boston Bruins New York Rangers Florida Panthers liga NHL NHL

Torek, 5. 3. 2024, 8.02

1 mesec, 3 tedne

Liga NHL, 4. marec

Vroča Florida blestela tudi v kultni newyorški dvorani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Sam Reinhart Florida | Na gostovanju v New Yorku se je med strelce v dresu Floride vpisal tudi Sam Reinhart. | Foto Reuters

Na gostovanju v New Yorku se je med strelce v dresu Floride vpisal tudi Sam Reinhart.

Foto: Reuters

Najboljša ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Florida Panthers nadaljuje uspešne predstave. Tokrat je na gostovanju v Madison Square Gardnu na derbiju vzhodne konference s 4:2 premagala New York Rangers. Ryan Lomberg je v začetku zadnje tretjine dosegel gol za prednost s 3:2, Sam Reinhart pa je k zmagi dodal dva zadetka.

Med strelce za goste se je vpisal še Anton Lundell, Aleksander Barkov in Gustav Forsling pa sta vsak za peto zaporedno zmago Panterjev ter skupaj 11. na 12 tekmah dodala dve podaji. Petintridesetletni vratar Sergej Bobrovskij je zaustavil 26 strelov.

"Letos je bil nenavadno dosleden," je o veteranu v vratih po tekmi dejal trener Panterjev Paul Maurice. "Opravili smo precej dobro delo, ko večino noči nismo zahtevali od njega, da je najboljši igralec na ledu, vendar je on sam našel način, da to stori namesto nas."

Florida je najboljša ekipa lige z 42 zmagami in skupno 88 točkami. Na drugem mestu lige in vzhodne konference je moštvo Boston Bruins z dvema točkama manj in s 36 zmagami.

Kosmatinci boljši od Toronta

Jeremy Swayman je v Torontu zbral 32 obramb. | Foto: Reuters Jeremy Swayman je v Torontu zbral 32 obramb. Foto: Reuters Na drugem derbiju vzhodnega dela lige so Kosmatinci tokrat gostovali v Torontu in premagali domače Maple Leafs s 4:1. Pri gostih se je najbolj izkazal češki zvezdnik Pavel Zacha z dvema zadetkoma. Jake DeBrusk je za Boston, ki je izgubil štiri od zadnjih petih tekem, dosegel gol in podajo. Zadel je tudi Morgan Geekie, David Pastrnak pa je prispeval tri podaje.

Vratar Jeremy Swayman je zbral 32 obramb za Kosmatince, ki imajo po današnji zmagi osem točk prednosti pred Javorovimi listi ter so drugi v atlantski skupini in ligi NHL za Panterji.

"Velika zmaga za nas, odlična za samozavest pred nadaljevanjem sezone," je dejal Swayman: "Resnično sem zadovoljen s trudom naše ekipe."

Hokejisti Seattle Kraken so zmagali nad neposrednim tekmecem za končnico. Od Calgary Flames so bili boljši s 4:2. Vratar Philipp Grubauer je ubranil kar 36 od 38 strelov na svoja vrata. Ekipi imata v boju za končnico enak točkovni zbir.

St. Louis Blues so pred tem z 2:1 po izvajanju kazenskih strelov v gosteh premagali Philadelphia Flyers, junak večera pa je bil vratar Jordan Binnington, ki je zbral 40 obramb za Bluese, natančna strelca sta bila Pavel Buchnevich in Jake Neighbours.

Nathan MacKinnon je domačemu Denverju podaljšal točkovni niz na 30 tekem, saj je k zmagi Colorado Avalanche nad Chicago Blackhawks s 5:0 prispeval dva gola in dve podaji.

Alexander Nylander je dosegel prvi hat-trick v karieri, vratar Danil Tarasov je zaustavil 37 strelov, Columbus Blue Jackets pa so pred domačimi navijači s 6:3 premagali Vegas Golden Knights.

"Čarovnija se zgodi, ko začneš zaupati svojim soigralcem, in to je tisto, kar smo videli v zadnjem času," je dejal trener Modrih jopičev Pascal Vincent.

Hokejisti Los Angeles Kings na čelu z Anžetom Kopitarjem bodo znova na delu v noči na sredo, ko bodo gostili Vancouver Canucks.

Liga NHL, 4. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Washington Capitals
Sportal Preobrat Washingtona in izjemen večer češkega vratarja Anaheima #video
Anže Kopitar
Sportal Podvig Anžeta Kopitarja in Kraljev v ligi NHL #video
Florida Panthers
Sportal Florida pustošila po Detroitu in zavzela vrh

 

 

Ne spreglejte