Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2023,
6.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 29. 1. 2023, 6.40

1 leto, 2 meseca

Liga NHL, 28. januar

Konec uspešnega niza Kopitarja in Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Kopitar je s Kralji ostal brez zmage. | Foto Reuters

Kopitar je s Kralji ostal brez zmage.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL po treh zaporednih zmagah doživeli prvi poraz. V gosteh so z 2:5 klonili proti ekipi Tampa Bay Lightning. Kapetan gostov Anže Kopitar v 21 minutah in sekundi, ki jih je preživel na ledu, ni dosegel točke, sprožil pa je le en strel na vrata tekmecev.

Tampa, podprvakinja lige in prvakinja leta 2021 in 2020, je dosegla klubski rekord po 12. zaporedni domači zmagi. Nick Perbix je imel tri podaje, vratarja Andreja Vasilevskija, ki je zaustavil 26 strelov kraljev, pa sta premagala le Jaret Anderson-Dolan in Phillip Danault, čuvaj mreže gostov Jonathan Quick je imel 20 obramb.

Tekmeci so napake dobro izkoristili

"Naredili smo tri, štiri napake v obrambi v uvodni tretjini in plošček je potem končal v naši mreži. Napake se sicer dogajajo, ampak tokrat so jih tekmeci temeljito izkoristili," je dejal trener gostov Todd McLellan.

Kralji so že v prvi tretjini prejeli tri zadetke. Brayden Point je prvega dosegel v začetku šeste minute, ko mu je za golom lepo podal Nikita Kučerov. Pierre-Edouard Bellemare je povišal vodstvo minuto in 19 sekund pozneje. Sredi prve tretjine je na 1:2 znižal Anderson-Dolan. Dobre štiri minute pred koncem pa je tretji zadetek za domače prispeval Corey Perry, ko se je plošček do njega odbil od obrambnega igralca kraljev Matta Roya.

Steven Stamkos in druščina so s pridom izkoriščali napake Kraljev. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Steven Stamkos in druščina so s pridom izkoriščali napake Kraljev. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ross Colton je povišal prednost na 4:1 v 16. minuti druge tretjine, v začetku zadnje minute tega dela igre pa je znižal Danault, ko je poslal plošček proti golu in se je odbil v gol od palice obrambnega igralca Tampe Iana Cola.

Victor Hedman je končni izid postavil z edinim golom v zadnjem delu, uspešen je bil slabe štiri minute pred koncem. Med podajalce se je vpisal Steven Stamkos, ki je tako vsaj točko dosegel na 11 tekmah zapored, v tem času je zbral sedem golov in osem asistenc.

Vrhunci srečanja:

Velik preobrat Panterjev za zmago proti vodilnim

Kings so dobili prve tri tekme v seriji petih gostovanj, niz se bo končal v noči na sredo po slovenskem času v Carolini proti Hurricanes. Med omenjenimi zmagami je bila tudi petkova v Sunrisu proti Floridi. Ta je ponoči zmagala.

Sam Reinhart je namreč zadel po 17 sekundah podaljška, Aleksander Barkov pa je izenačil tri sekunde pred koncem rednega dela za zmago Panthers s 4:3 proti Boston Bruins, vodilni ekipi na lestvici vse lige.

Hokejistom Florida Panthers je uspel velik preobrat. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hokejistom Florida Panthers je uspel velik preobrat. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Igralci Bostona so verjetno že okušali slast zmage, ko je David Pastrnak 49 sekund pred koncem tretje tretjine dosegel gol za 3:2.

Seattle in Vegas z zmagama pred Kralje

Los Angeles je s prvega nazadoval na tretje mesto pacifiške skupine. Prehitela sta ga Seattle Kraken in Vegas Golden Knights, med ekipami pa je točka razlike.

Igralci iz Las Vegasa so se namučili, da so zabili en gol vratarju New York Islanders Semjonu Varlamovu, ta je zaustavil preostalih 44 strelov, zato so otočani zmagali z 2:1 po podaljšku, ki ga je 32 sekund pred koncem dodatka odločil Matthew Barzal. Kraken so Columbus Blue Jackets doma ugnali s 3:1. Colorado Avalanche, branilci naslova, so premagali St. Louis Blues s 4:2.

Omeniti velja še zmago Edmonton Oilers s 7:3 proti Chicago Blackhawks. Connor McDavid je dosegel gol in dve podaji ter na 50. tekmi sezone presegel mejo 50 podaj. Zdaj ima na vrhu lestvice strelcev 41 golov in 51 asistenc. Kar pet točk (dva gola, tri podaje) pa je za San Jose Sharks ob zmagi s 6:4 proti Pittsburgh Penguins dosegel Logan Couture.

Liga NHL, 28. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings Florida Panthers
Sportal Kopitar se je z golom pridružil Ovečkinu, Kralji na vrhu pacifiške divzije #video
Tampa Bay Lightning
Sportal Tampa zaustavila najbolj vročo ekipo lige
Ne spreglejte