Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2017,
7.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Vegas Golden Knights Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings

Petek, 29. 12. 2017, 7.10

6 let, 3 mesece

Liga NHL, 28. december

Vroči novinec pred očmi Kopitarja poskrbel za rekord lige NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so na napetem srečanju v Staples Centru po podaljšku izgubili proti vodilnemu moštvu zahodne konference, novincem lige NHL Vegas Golden Knights (2:3). Hokejisti iz prestolnice iger na srečo so se pri Kraljih, za katere je dobrih 24 minut nastopal Anže Kopitar, razveselili šeste zaporedne zmage in poskrbeli za nov rekord lige NHL.

Hokejisti Los Angelesa so se po božičnem premoru vrnili v tekmovalni ritem in na derbiju zahodne konference po podaljšku izgubili proti Vegasu.

Zmagoviti zadetek Vegasa v Los Angelesu:

V deveti minuti jih je v vodstvo popeljal Slovak Marian Gaborik (sprva je bil gol pripisan Dereku Forbortu, zanj bi bil to prvenec v ligi NHL, a je počasen posnetek pokazal, da se je plošček po njegovem strelu odbil od tekmeca Jonathana Marchessaulta, nato pa se je v mrežo odbil od rame Slovaka), a so nato novinci v ligi NHL, ki jim gre v krstni sezoni odlično, v 39. minuti poskrbeli za izenačenje. 13 minut pozneje so pripravili popoln preobrat (1:2) in Kralje, pri katerih je kapetan najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, spravili v težave.

Zadetek Drewa Doughtyja za 2:2:

Navijači Los Angelesa niso dolgo čakali na izenačenje. Štiri minute pred koncem ga je zagotovil Drew Doughty, tako da je zmagovalca odločal podaljšek. V njem so bili bolj zbrani gostje, ki so z zadetkom Davida Perrona v 210. sekundi podaljška v črno zavili Los Angeles.

Kopitarjev soigralec Dustin Brown je proti Vegasu odigral tisočo tekmo v ligi NHL:

Kopitarju in druščini je po dramatičnem porazu pripadla tolažilna točka, Vegas pa je poskrbel za nov rekord lige NHL, saj je postal prvi novinec, ki je osvojil vsaj točko na 11 zaporednih srečanjih.

Kralji še srečni, da so izvlekli točko

Vegas Golden Knights igrajo odlično v krstni sezoni. | Foto: Reuters Vegas Golden Knights igrajo odlično v krstni sezoni. Foto: Reuters Vitezi so z zmago prednost v pacifiški skupini pred kralji povečali na tri točke. "Ne oziramo se veliko na statistiko, ampak skušamo le igrati svojo igro," je po zmagi dejal David Perron in dodal: "ne gledamo na to, kdo nam stoji na drugi strani ledene ploskve. Danes smo uspešno odigrali za nas eno največjih tekem sezone, če se ozremo le na lestvico."

Čeprav so vitezi novinci v ligi, se zdi, da skupaj igrajo že leta in leta. "Prav to me je najbolj skrbelo, ko sem se odločal, ali se bom pred sezono pridružil ekipi ali ne. Ampak vse od začetka smo vsi v istem čolnu. Vsi smo prišli iz različnih ekipi, vsi se moramo prilagoditi. Pri tem se zelo zabavamo. Imamo super ekipo fantov, ki vsakič z veseljem stopijo na led in zaigrajo skupaj proti istemu cilju," je dejal vratar Marc-Andre Fleury, ki je zaustavil 26 strelov proti svojim vratom.

Pri kraljih sta gola v razprodani domači dvorani dosegla Drew Doughty in Marian Gaborik, Jonathan Quick pa je zbral 36 obramb. "Še srečo imamo, da smo izvlekli vsaj točko. Seveda je moral Quick igrati odlično, saj so nas v strelih na gol povsem nadigrali. Zlasti v drugi tretjini, v kateri smo bili res zelo, zelo slabi. Če bolje pomislim, menim, da si točke sploh nismo zaslužili," je po tekmi dejal Doughty.

"Ne me narobe razumeti, vesel sem, da smo jo osvojili, imeli smo srečo. A naša predstava je bila tokrat res slaba," je še dejal Doughty.

Los Angeles bo v noči na nedeljo gostoval v Kanadi pri Vancouvru. S tem bo začel niz treh zaporednih gostovanj. 

Liga NHL, 28. december:

Los Angeles Kings : Vegas Golden Knights 2:3*
Gaborik 9., Doughty 55.; Marchessault 39., Leipsic 52., Perron 63. 
Anže Kopitar (Los Angeles) je odigral 24 minut in 18 sekund. Na vrata gostov je sprožil en strel.

Florida Panthers : Philadelphia Flyers 3:2
McCann, MacKenzie, Huberdeau; Laughton, Couturier

Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 3:1
Stamkos 2, Point; Gallagher

Washington Capitals : Boston Bruins 4:3**
Eller, Ovečkin, Connolly; Backes 2, Acciari

Arizona Coyotes : Toronto Maple Leafs 4:7
Archibald, Perlini, Martinook, Fischer; Marleau 2, Hyman, Matthews, Marner, Nylander, Brown

Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 5:2
Gagner in Vanek 2, Boeser; Schmaltz, Hartman

San Jose Sharks : Calgary Flames 3:2**
Pavelski, Meier; Hathaway, Backlund, 

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

 

Ne spreglejte