Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2023,
8.54

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tampa Bay Lightning NHL liga NHL

Sreda, 11. 10. 2023, 8.54

6 mesecev, 3 tedne

Liga NHL, 10. oktober

Golden Knights obrambo naslova začeli z zmago proti Krakenu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Vegas Golden Knights | Vegas Golden Knights so obrambo naslova začeli s prepričljivo zmago proti moštvu Seattle Kraken. | Foto Reuters

Vegas Golden Knights so obrambo naslova začeli s prepričljivo zmago proti moštvu Seattle Kraken.

Foto: Reuters

Onstran Atlantika se je v noči na sredo začela nova sezona elitne severnoameriške hokejske lige NHL. Vegas Golden Knights so obrambo naslova začeli s prepričljivo zmago proti moštvu Seattle Kraken.

Aleksander Ovečkin
Sportal Jubileji in mejniki: na lovu za okroglo številko tudi Kopitar
Anže Kopitar
Sportal Kopitar v polno, a proti prvakom to ni bilo dovolj
Vegas Golden Knights
Sportal Začenja se bitka za Stanleyjev pokal, Anže Kopitar vstopa v že 18. NHL-sezono

Pretekla sezona se je končala 14. junija. Las Vegas je takrat z zmago 9:3 in skupnim izidom v finalu 4:1 odpravil Florido. Zlati vitezi iz igralniške prestolnice sveta so obrambo naslova začeli zelo prepričljivo.

Na slovesnosti, s katero so obeležili tudi šesto obletnico prve tekme med elito, so najprej pod strop svoje dvorane T-Mobile dvignili prvi prapor zmagovalca tega tekmovanja, nato pa s kar 4:1 odpravili gostujočo zasedbo iz Seattla.

Junak vegaškega obračuna je bil domači vratar, Adin Hill, ki je zbral 32 obramb. Izkazal se je tudi Chandler Stephenson, ki je dosegel gol in podajo, Mark Stone pa je zlatim vitezom pomagal z dvema asistencama.

Jonathan Marchessault je zadel za 2:0, Ivan Barbašev pa je strelski niz zaokrožil s 3:0 v drugi minuti druge tretjine. Jack Eichel je v tretji tretjini postavil končni izid s strelom v nebranjena vrata za 4:1.

Za goste iz Seattla je edini gol dosegel Jared McCann, Philipp Grubauer pa je za Kraken obranil 24 obramb.

Pred tem sta bila še dva obračuna. Sezono 2023/24, redni del se bo sklenil 18. aprila 2024, sta začela Tampa Bay in Nashville. S 5:3 je bila boljša domača floridska zasedba iz Tampe.

Številka ena zadnjega nabora Connor Bedard je debitiral z asistenco. | Foto: Reuters Številka ena zadnjega nabora Connor Bedard je debitiral z asistenco. Foto: Reuters

Prvo gostujočo zmago pa so vpisali člani hokejskega kolektiva iz Chicaga, v dresu katerih je debi v ligi NHL doživela številka ena nabora Connor Bedard. Blackhawks so s 4:2 odpravili Pittsburgh Penguins, Bedard je ob zmagi prispeval asistenco.

Moštvo slovenskega zvezdnika v severnoameriški ligi NHL Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo sezono začelo v četrtkovem zgodnjem jutru po srednjeevropskem času. Kralji bodo na prvi domači tekmi gostili Colorado.

Liga NHL, 10. oktober:

Lestvica

Ne spreglejte