Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 9. 2024,
20.27

Osveženo pred

3 ure, 38 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Natisni članek

Val Pusteria HK Olimpija Ljubljana IceHL

Nedelja, 29. 9. 2024, 20.27

3 ure, 38 minut

Liga ICEHL, 29. september

Olimpija se ne ustavlja, tudi po obisku lanskoletnega "krvnika" ostaja neporažena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,61
HK Olimpija Ljubljana, Žiga Pavlin | Navijači Olimpije so se danes v Tivoliju veselili še četrte zmage zmajev v ligi ICE. | Foto www.alesfevzer.com

Navijači Olimpije so se danes v Tivoliju veselili še četrte zmage zmajev v ligi ICE.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HK Olimpija Ljubljana so pred domačimi gledalci gostili Pustertal, ki jim je v lanski sezoni v dodatnih bojih preprečil napredovanje v končnico, zmagali z 2:1 in tako tudi po štirih krogih lige Ice ostajajo neporaženi. Zmaji so se morali sicer znajti brez kanadskega napadalca Kala Kerbashiana, ki se je poškodoval na petkovi tekmi z Asiagom.

HK Olimpija Ljubljana : Asiago, Žiga Pance
Sportal Nova zmaga Olimpije, ki ostaja neporažena
Ken , Luka
Sportal Ken Ograjenšek in Luka Maver bosta pomagala Linzu

Ljubljanski hokejisti so po temeljiti prenovi, večjem finančnem vložku kanadskega vlagatelja in s številnimi okrepitvami optimistično začeli novo sezono regionalnega tekmovanja. V prvih štirih krogih so dosegli prav toliko zmag, zadnji v tem uvodnem nizu je danes padel Pustertal.

Čeprav je bil izid nedeljske tekme v Tivoliju tesen, pa so bili zeleno-beli podjetnejši tekmec. Nenazadnje o tem priča tudi razmerje strelov (47-27), a je veselje domači zasedbi dolgo preprečeval vratar Olivier Roy.

Domači, ki so tudi danes igrali brez v petek poškodovanega Kala Kerbashiana, so imeli že v prvih dveh tretjinah več od igre, več strelov in tudi kar štiri priložnosti z igralcem več. A nič od tega niso izkoristili, čeprav so bili Žiga Pance, Robert Sabolič in Žiga Mehle nekajkrat blizu zadetka. Po drugi strani pa tudi vratar Lukaš Horak, ki je bil izbran za najboljšega igralca na strani domačih, ni bil povsem brez dela, Pustertal je bil nevaren predvsem ob protinapadih.

Blaž Tomaževič je načel mrežo tekmecev. | Foto: Domen Jančič Blaž Tomaževič je načel mrežo tekmecev. Foto: Domen Jančič Šele v 42. minuti so domači nato le strli južnotirolski oreh. Akcijo je s strelom od daleč začel kapetan Žiga Pavlin, pred golom pa je Blaž Tomaževič spretno podstavil palico in plošček preusmeril v gol.

Dve minuti pozneje je bilo 2:0, po strelu Tiana Hebarja je vratar plošček odbil, v mrežo pa ga je pospravil Maris Bičevskis.

Kljub premoči zmajev pa so gostje znižali, pet minut pred koncem je odbiti plošček v zraku dobro zadel Mathhias Mantinger in presenetil Horaka. A prave nevarnosti za izenačenje ni bilo, gostje so si pred koncem prislužili še eno izključitev, ob igri brez vratarja pa niso bili uspešni in tri točke so ostale v Tivoliju.

Olimpija ostaja tretja na lestvici. | Foto: Domen Jančič Olimpija ostaja tretja na lestvici. Foto: Domen Jančič

Na lestvici so zdaj Ljubljančani tretji z 11 točkami, pred njimi sta s stoodstotnim izkupičkom edini prestali še neporaženi moštvi Bolzano in Gradec s po 12. Naslednji teden jih čakata dve gostovanji, v petek pri Innsbrucku, v soboto pa v Feldkirchu pri Vorarlbergu.

Debi Mavra in Ograjenška pri Tičarju

Ken Ograjenšek je debitiral za Linz, in to v Gradcu, od katerega se je pred kratkim poslovil po osmih sezonah igranja. | Foto: www.alesfevzer.com Ken Ograjenšek je debitiral za Linz, in to v Gradcu, od katerega se je pred kratkim poslovil po osmih sezonah igranja. Foto: www.alesfevzer.com Ob Olimpiji je neporažen še Gradec Roka Tičarja, ki je pri maksimalnih dvanajstih točkah. Graški panterji so danes z 2:0 premagali Linz, za katerega sta debitirala slovenska napadalca Luka Maver in Ken Ograjenšek, ki je bil še lani član 99ers. Edino točko med Slovenci je vpisal Tičar za podajo pri drugem golu. 

Prvak Salzburg je bo doma pričakal madžarski Fehervar AV19 Anžeta Kuralta, ki je na zadnji tekmi s 4:0 odpravil Celovec, katerega člana sta Jan Muršak in Luka Gomboc. Rdeči biki so bili zanesljivi in zabeležili zmago s 3:1.

Celovčani pa so tokrat s 5:3 dobili koroški derbi z Beljakom. Po prvi tretjini so zaostajali za dva gola, nato je mrežo gostov načel prav Muršak, ki je bil nato še podajalec pri golu za prvo vodstvo domačih s 3:2.

Stoodstoten ostaja tudi Bolzano, ki je z 2:0 zmagal na Dunaju, Innsbruck pa je Asiago na domačem ledu premagal šele po kazenskih strelih s 3:2.

ICEHL, 29. september

Lestvica

Preberite še:

Luka Gomboc, EC KAC
Sportal Luka Gomboc načel mrežo gostiteljev, Jan Muršak pa "zakuril petardo"
Ne spreglejte