Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 10. 2018,
20.38

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Sapa Fehervar Anže Kuralt Graz 99ers Ken Ograjenšek Nik Simšič Mark Čepon Mitja Robar Medveščak Zagreb liga EBEL

Nedelja, 21. 10. 2018, 20.38

5 let, 5 mesecev

Liga EBEL med 19. in 21. oktobrom

Ograjenškovim gre odlično, Medveščak končal zmagoviti niz prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Graz 99ers Ken Ograjenšek | Slovenskemu napadalcu Kenu Ograjenšku gre z Gradcem odlično. Po novi zmagi ostajajo drugi. Pred njimi je le Dunaj, ki po 12 tekmah še ne pozna poraza. | Foto Sportida

Slovenskemu napadalcu Kenu Ograjenšku gre z Gradcem odlično. Po novi zmagi ostajajo drugi. Pred njimi je le Dunaj, ki po 12 tekmah še ne pozna poraza.

Foto: Sportida

Slovenski napadalec Ken Ograjenšek z Gradcem nadaljuje zbiranje zmag. Četrto zaporedno so vknjižili pri Beljaku, ki so ga v gosteh premagali s 5:3. Celjan je prispeval dve podaji, njegovo moštvo je drugo. Pred njim je le Dunaj, ki je z 12. zaporedno zmago izenačil svoj rekordni začetek lanske sezone. Spodbuden konec tedna je za Medveščakom. Zagrebčani so po petkovi zmagi nad Linzem na kolena spravili prvaka iz Bolzana (2:1) in mu preprečili peto zaporedno zmago. Mitja Robar in Nik Simšič, ki sta bila v postavi Hrvatov, se nista vpisala med strelce ali podajalce.

Manj uspešna je bila nedelja za madžarski Szekesfehervar Anžeta Kuralta. S soigralci je gostil vse bolj razpoloženi Salzburg in izgubil s 4:7. Kuralt je podal za znižanje na 2:4, Madžari so po četrtem zaporednem porazu padli na osmo mesto.

Medveščak z novim Rusom uspešen, Ograjenškovi prehiteli sireno in pripravili preobrat

Medveščak, katerega barve branijo trije Slovenci Mitja Robar, Nik Simšič in Mark Čepon, vlogo pomočnika trenerja pa zanj opravlja Marcel Rodman, se je pred nadaljevanjem sezone pod svoje okrilje sprejel nova obraza. Potem ko se je uradno zaradi osebnih razlogov od Zagreba poslovil kapetan Nathan Perkovich in se vrnil na Florido, so v napad dodali izkušenega 32-letnega Rusa Nikolaja Lemtjugova. Med vratnici so postavili še enega Rusa Ivana Lisutina.

Medveščak je v petek ugnal Linz, v nedeljo pa še prvaka Bolzano. | Foto: Sportida Medveščak je v petek ugnal Linz, v nedeljo pa še prvaka Bolzano. Foto: Sportida

Oba sta zadnje desetletje preživela v ligi KHL, Lemtjugov nazadnje pri Avangardu, Lisutin pa pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda. Oba sta bila v kadru že ob petkovi zmagi (5:2) proti Linzu, zaigral je le Lemtjugov in vknjižil dve podaji.

Gradec Kena Ograjenška je tretjo zaporedno zmago v petek ulovil pri Celovcu, čeprav je še minuto in pol pred koncem rednega dela zaostajal z 1:2. Panterji so si izsilili podaljšek, nato pa slavili po kazenskih strelih.

Zanimivo je bilo na Dunaju, kjer so prestolničarji vknjižili še 11. zmago v sezoni in ostali neporaženi. Vse bolj razpoloženi Salzburg so premagali s 4:2.

Szekesfehervar Anžeta Kuralta je v soboto izgubil še tretjič zapored. Prvaku iz Bolzano, ki uspešno nastopa tudi v hokejski ligi prvakov, v kateri so se uvrstili v osmino finala, je priznal premoč z 2:5. Slovenski napadalec je izenačil na 1:1.

Matija Pintarič
Sportal Francozi častijo Slovenca: Potrditev, da bi lahko igral na višji ravni

Liga EBEL, od 19. do 21. oktobra

Lestvica

Preberite še:

 

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Aleš Mušič spoznava novo realnost in opozarja na potrebne spremembe

 

Ne spreglejte