Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 2. 2012,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Krošelj

Ponedeljek, 27. 2. 2012, 10.08

8 let

Legionarji v bojih za končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Danskem se je za Gašperja Krošlja že začela končnica, preostali legionarji pa so v preteklem tednu zaključili z rednim delom, medtem ko se nekateri s soigralci še borijo za uvrstitev v končnico.

V drugem kakovostnem razredu švedskega hokeja je bil v sredo na sporedu slovenski obračun, v katerem je Södertälje s 4:3 ugnal Oskarshamn. Med dobitnike točke se je vpisal s podajo Žiga Jeglič, medtem ko se Robert Sabolič in David Rodman nista vpisala v statistike, Blaža Gregorca pa ni bilo v postavi. Slednji ni sodeloval niti pri petkovem porazu z 2:3 proti Malmöju, kjer je Sabolič podal, Jeglič pa moral enkrat na kazensko klop. Rodman je bil v petek uspešnejši, pri zmagi je v statistike vpisal podajo in dvominutno kazen. Troja/Ljungby je pretekli teden dvakrat izgubila, Žiga Pavlin se v statistike ni vpisal, Andrej Hebar zaradi poškodbe ni bil v postavi.

V češki extraligi se je v nedeljo končal redni del, Češke Budejovice Aleša Kranjca so s porazom in zmago končale na petem mestu, slovenski reprezentančni branilec pa je moral enkrat na kazensko klop. Tudi ligo nižje so končali redni del, prvo mesto je zanesljivo osvojil Slovan Usti nad Labem, ki je v preteklem tednu imel polovični uspeh. Rok Pajič je enkrat podal in zbral še štiri kazenske minute. V sosednji Slovaški je Poprad enkrat zmagal in dvakrat izgubil. Od dvojice slovenskih branilcev je do točk prišel le Sabahudin Kovačevič, ki je zbral eno podajo, zraven pa je vpisal tudi petminutno kazen in kazen igre. Andrej Tavželj je na treh tekmah moral enkrat na kazensko klop.

V Nemčiji je uspešen teden za ''pingvini'' Mitje Robarja in Roka Tičarja, ki so dvakrat zmagali. Prvi se je enkrat vpisal med strelce in moral še enkrat na kazensko klop, statistike napadalca so ostale prazne. Redni del se je končal tudi v Franciji, zadnji krog je bil odigran v torek. Grenoble je s 6:2 ugnal Caen, Mitja Šivic je z zadetkom in dvema podajama sodeloval pri polovici zadetkov. V slovenskem obračunu je Amiens v podaljšku ugnal Briancon, kateremu nista pomagala niti zadetek in podaja Eda Terglava. Maks Selan je moral enkrat na kazensko klop, statistike Luke Bašiča so ostale prazne. Angers Andreja Hočevarja je moral priznati premoč Strasbourgu. Na Danskem je v zadnjem krogu rednega dela Gašper Krošelj vstopil med vratnice šele v 36. minuti, do konca srečanja pa prejel le še en zadetek. V končnici je na prvi tekmi prejel tri zadetke, na drugi pa štiri.

V Veliki Britaniji je Denis Kadič s soigralci trikrat izgubil, sam pa je bil točkovno uspešen, skupaj je dosegel zadetek in tri podaje. Coventry Matica Kralja je odigral le eno tekmo in izgubil z 0:5. V ECHL so v preteklem tednu za Luko Vidmarjem trije obračuni, na katerih je skupaj zbral osem kazenskih minut.

Ne spreglejte