Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 8. 2018,
13.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

Natisni članek

Joc Pečečnik dobrodelni dogodek dobrodelnost Anže Kopitar Anže Kopitar

Sobota, 25. 8. 2018, 13.40

5 let, 7 mesecev

8. DOBRODELNI GOLF TURNIR ANŽETA KOPITARJA IN JOCA PEČEČNIKA

Kopitar in Pečečnik spet združila moči, na Bledu tudi norveški smučarski as #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57
Anže Kopitar in Henrik Kristoffersen | Foto Sportida

Foto: Sportida

Športniki so lahko zelo dobri ambasadorji dobrodelnosti. Pri nas je pri tem eden najbolj aktivnih hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki se kmalu vrača v Los Angeles, kjer ga čaka 13. sezona v ligi NHL. Danes je na Bledu spet združil moči s poslovnežem Jocem Pečečnikom in že osmič za dober namen igral golf. S prodajo opreme znanih športnikov so v prejšnjih sedmih letih zbrali skoraj 330 tisoč evrov. Eden izmed gostov je bil tudi norveški smučar Henrik Kristoffersen, bronasti iz olimpijskih iger s Pjongčanga.

Anže Kopitar in Joc Pečečnik sodelujeta že šesto leto. | Foto: Sportida Anže Kopitar in Joc Pečečnik sodelujeta že šesto leto. Foto: Sportida Zdaj že tradicionalni dobrodelni golf turnir, pod katerega se je osmič zapored in šestič v sodelovanju s poslovnežem Jocem Pečečnikom podpisal NHL-ovec Anže Kopitar, je tudi tokrat na Bledu združil imena poslovnega in športnega sveta. Njuno prizadevanje so kot vsako leto podprli Anžetova ekipa AK11 skupaj s športniki, prijatelji in podjetniki iz kroga Pečečnikovih poznanstev in njegove Skupine Interblock. 

Teh za razliko od lanskega turnirja, ko sonce ni skoparilo s svojo veličino, tokrat vreme ni tako razvajalo, a kljub temu so soboto preživeli v sproščenem vzdušju v gorenjskem biseru, kjer so ob rekreaciji skrbeli tudi za plemenit namen, združevanje ljudi za ljudi.

Tudi za letovišče socialno ogroženih družin

Na tokratnem dobrodelnem dogodku so zbirali sredstva, s katerimi bodo pod okriljem ustanove Rdeča žoga, Fundacije SBC, na pomoč priskočili socialno ogroženim družinam in posameznikom, pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice ter trem mladim in talentiranim športnikom.

Četrtino zbranih sredstev bodo namenili tudi čisto novemu projektu, ustanovitvi letovišča za otroke socialno ogroženih družin.

Anže Kopitar | Foto: Sportida Foto: Sportida

Zadovoljen, da pomagajo tistim, ki resnično potrebujejo pomoč

Kot je Kopitar že večkrat povedal, je ponosen na denar, ki so ga že zbrali, predvsem pa na to, da pomagajo tistim, ki so pomoči res najbolj potrebni.

"Največkrat kar otrokom. To mi zelo veliko pomeni, saj sem tudi sam oče in si težko predstavljam, da bi bilo kaj narobe z mojimi otroki," o dobrodelni noti pravi slovenski hokejski as, ki je včeraj praznoval 31. rojstni dan, in dodaja: "Tako meni kot Jocu veliko pomeni, da lahko pomagava in veseli naju, da so pripravljeni pomagati tudi drugi. Nabrali smo že kar nekaj denarja in turnir bomo zagotovo še prirejali. Športniki se med sabo močno spoštujemo in vsi smo dobrodelni, zato si nekako vračamo usluge, enkrat nekdo meni, drugič jaz njemu."

Fotogalerija skozi objektiv Grege Valančiča/Sportida
Fotogalerija
1 / 37

Član dvakratnih prvakov lige NHL Los Angeles Kings je dobrodelnih potez vajen tudi iz ZDA, kjer se klubi pogosto odločajo za tovrstne akcije. "Tudi v našem klubu jih imamo. Med drugim obiščemo otroško bolnišnico v Los Angelesu, priredimo tudi golf turnir, sredstva pa gredo tej bolnišnici. Vpleteni smo v dobrodelnost z več strani, kar je zelo pohvalno."

žoga, podpis, Gotran Dragić | Foto:

Podpora številnih znanih Slovencev, tudi predsednika

S svojimi prispevki so dogodek podprla številna uspešna slovenska podjetja in tudi znana slovenska imena Filip Flisar, Jan Oblak, Goran Dragić, Tina Maze, Branko Đurić - Đuro, skupina Kvatropirci in kvartet Ars Lumina, posebna zahvala gre tudi Predsedniku RS Borutu Pahorju ter številnim drugim.

Med predmeti na dražbi so med drugimi tudi Kopitarjev dres s tekme NHL zvezd, med drugim teniški lopar Španca Rafaela Nadala, dresa švedskega nogometaša Zlatana Ibrahimovića in Jana Oblaka, dres Tine Maze, žoga s podpisom Gorana Dragića, košarkarske reprezentance …

Do danes prek 300 tisoč, lani rekordno

Na preteklih sedmih turnirjih sta glavna protagonista zgodbe v dobrodelne namene zbrala 329.361,22 evra. Lanski turnir je bil rekorden, ustavili so se pri številki 110.871,80 evra.

Po Mazejevi in Gogiju slikanica tudi za Kopitarja

Po Tini Maze in Goranu Dragiću je svojo slikanico dobil tudi Kopitar. Pred dnevi je luč sveta ugledala resnična pravljica mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana Anže, ledeni kralj, ki bo v prodaji na začetku septembra.

Razgibano poletje z dvema porokama Anže Kopitar | Foto: Sportida Foto: Sportida

Kopitar bo kmalu zapustil domovino in se odpravil v ZDA. Tam ga čaka že 13. sezona v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Na to se je od sredine avgusta pripravljal na ledu, na katerem so mu med drugim družbo delali reprezentanti Rok Tičar, Luka Gračnar in Žiga Jeglič, sicer pa načina treninga z očetom Matjažem Kopitarjem nista bistveno spreminjala, ker se je delo v lanskem poletju izkazalo za dobro.

Za razgibano poletje sta poskrbeli poroki soigralcev. Ker sta se Tyler Toffoli in Tanner Pearson poročila v razmiku le nekaj dni, sta se z ženo odločila, da se odzoveta vabilu na poroki, ki sta potekali na Havajih in v bližini Toronta v Kanadi.

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar bo po prihodu LeBrona Jamesa mirneje napadal iz ozadja #foto

Na Beld je prišel tudi norveški smučar Henrik Kristoffersen. | Foto: Sportida Na Beld je prišel tudi norveški smučar Henrik Kristoffersen. Foto: Sportida

Kapetan LA Kings, za katerim je statistično najboljša sezona, se veseli novega tekmovalnega obdobja, v katerem jim bo do čim boljših rezultatov pomagala pomembna okrepitev. Kralji so v svoje vrste pripeljali izkušenega ruskega ostrostrelca Iljo Kovalčuka.

"Vsi vemo, da gre za igralca vrhunskega kova, njegova največja odlika je doseganje zadetkov, ti pa so nam nekajkrat kar manjkali. Igra zelo trd hokej, zanimivo bo. Veselim se, da bova skupaj v ekipi," pravi Kopitar, čigar ekipo prva pripravljalna tekma čaka 18. septembra pri Arizona Coyotes. 

Sezona se bo za Kalifornijce začela 5. oktobra, ko bodo gostili San Jose Sharks.

Preberite še:

Jan Muršak
Sportal Muršakovi na misijo liga prvakov s popotnico dveh porazov
Medveščak navijači
Sportal Medveščak v zadnjih minutah napolnil mrežo Olimpije in osvojil turnir

 

Ne spreglejte