Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2022,
17.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

3

Natisni članek

Bremerhaven Jan Urbas

Četrtek, 2. 6. 2022, 17.00

1 leto, 2 meseca

Slovenski reprezentant je športnik leta 2021 zvezne dežele Bremen

Jan Urbas v Nemčiji prejel lepo priznanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

3

Jan Urbas | Jan Urbas je športnik leta 2021 zvezne dežele Bremen. | Foto Guliverimage

Jan Urbas je športnik leta 2021 zvezne dežele Bremen.

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski reprezentant Jan Urbas je v torek v Nemčiji prejel lepo priznanje, izbrali so ga za športnika leta 2021 zvezne dežele Bremen. Cerkničan se je udeležil gala prireditve in se ob prejemu nagrade zahvalil celotni ekipi, brez katere priznanja ne bi bilo.

Rok Tičar
Sportal Najboljša priprava na elito? "Imeti čim daljšo sezono v klubu."

Jana Urbasa je hokejska pot pred sezono 2017/18 odpeljala v Nemčijo, natančneje k nemškemu prvoligašu Fischtown Pinguins. Visokorasli napadalec se je tam kaj hitro dokazal in se v klubu, ki ni med večjimi, sploh ne po finančni plati v ligi DEL, tudi ustalil.

Zadnje desetletje standardni član slovenske reprezentance je vodstvo nemškega kolektiva navdušil tako na ledeni ploskvi kot tudi značajsko izven ledu. Postal je ena od gonilnih sil Fischtown Pinguins, pri katerem sta se mu po letu oziroma treh pridružila še rojaka Miha Verlič in Žiga Jeglič. Slovenci veljajo za najvidnejši napadalni trio moštva. Prijel se jih je vzdevek Karawanken Express.

Urbas, ki mu je na nekaterih tekmah pripadla vloga kapetana, sicer pa je bil na večini pomočnik, se je v Bremerhavnu že dodobra uveljavil, o čemer priča tudi podatek, da je bil še tretjič v ožjem izboru za športnika leta zvezne dežele Bremen.

Jan Urbas je v Bremerhavnu eden ključnih igralcev tamkajšnjega nemškega prvoligaša Fischtown Pinguins. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jan Urbas je v Bremerhavnu eden ključnih igralcev tamkajšnjega nemškega prvoligaša Fischtown Pinguins. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Jan je najboljši hokejist, ki je kadarkoli igral za naš klub"

V tretje je šlo rado. Na torkovi gala prireditvi v Nemčiji je prejel priznanje za najboljšega športnika zvezne dežele Bremen leta 2021. V igri za nagrado sta bila kajakaš Marcel Paufler (evropski prvak v maratonu) in švedski namiznoteniški igralec, ki se lahko pohvali z naslovom svetovnega prvaka v dvojicah in svetovnega podprvaka med posamezniki Mattias Falck, ki je član nemškega namiznoteniškega kluba SV Werder Bremen.

Priznanje je pripadlo 33-letnemu Slovencu, ki je na dogodku izpostavil pomen ekipe, saj brez te tudi priznanja ne bi bilo. "Jan je najboljši hokejist, ki smo ga kdajkoli imeli v Bremerhavnu. Z dvema metroma višine in stotimi kilogrami je pravi motor na ledu, tehnično močan in hiter, predvsem pa ima odličen značaj," pa je ob tem povedal generalni direktor kluba Hauke ​​Hasselbrink.

Urbas bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres Fischtown Pinguins. Z njim je v zadnji sezoni rednega dela zasedel šesto mesto, nato pa so obstali v četrtfinalu. Dosegal je točko na tekmo, s 25 zadetki v rednem delu je bil najboljši strelec svoje ekipe. Na 55 tekmah rednega dela je dodal še 30 asistenc.

Žiga Jeglič, Jan Urbas,Miha Verlič
Sportal Urbas, Verlič in Jeglič ostajajo člani Fischtown Pinguins
Ne spreglejte