Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2022,
14.20

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

HK Olimpija hokejska liga prvakov

Torek, 17. 5. 2022, 14.20

1 leto, 11 mesecev

bobni pred žrebom hokejske lige prvakov 2022/23

Olimpija v četrtem bobnu čaka na tekmece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

HK Olimpija HDD Jesenice | Olimpija je v četrtem kakovostnem bobnu za žreb lige prvakov, ki bo prvič obiskala Slovenijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je v četrtem kakovostnem bobnu za žreb lige prvakov, ki bo prvič obiskala Slovenijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po koncu vseh hokejskih sezon v Evropi so pri hokejski ligi prvakov 32 sodelujočih klubov za sezono 2022/23 razporedili v štiri bobne za žreb, ki bo 25. maja. Prvič v zgodovini tekmovanja bo v njem sodeloval slovenski klub, HK SŽ Olimpija je v četrtem bobnu.

HK Olimpija VSV Beljak
Sportal Olimpija v prihodnji sezoni v ligi prvakov!

Nova sezona v hokejski ligi prvakov se bo s skupinskim delom začela 1. septembra. Žreb osmih skupin bo prihodnji teden med svetovnim prvenstvom elitne divizije v Tampereju. 32 sodelujočih klubov je glede na dosežke v domačih ligah oz. ligah, v  katerih tekmujejo, razporejenih v štiri bobne. 

Slovenski predstavnik HK SŽ Olimpija, ki so mu dodeli posebno vabilo (t. i. Wild Card) za prihajajočo sezono 2022/23 in bo v tekmovanju nadomestil ukrajinsko ekipo HC Donbass Donetsk, ki je bila zaradi trenutnih razmer v njihovi državi v prihajajoči sezoni primorana izstopiti iz CHL, je v četrtem kakovostnem bobnu.

V tem so še britanski Belfast Giants, francoski Grenoble, slovaški Slovan Bratislava, norveški Stavanger Oilers, poljska GKS Katowice in Comarch Cracovia ter danski Aalborg Pirates. Z omenjenimi kolektivi se zmaji ne morejo srečati v skupini, prav tako pravila pravijo, da klubi iz iste lige ne morejo igrati v isti skupini – iz lige ICEHL bodo tekmovali še prvak Red Bull Salzburg (prvi boben), Villach SV (drugi boben) in Fehérvár AV19 (tretji boben).

Olimpija, za katero bosta tudi v prihodnji sezoni igrala napadalca, kapetan Žiga Pance in Nik Simšič, bo tekmece dobila 25. maja.

Osem skupin po štiri, dve vstopnici za napredovanje

Moštva bodo z žrebom razdelili v osem skupin po štiri, vsako bo z vsakim odigralo po dve tekmi, v izločilne boje bosta iz vsake skupine napredovala prvo- in drugouvrščeni klub. Tekmovanje se bo končalo 18. februarja prihodnje leto, ko bodo po enem finalnem obračunu okronali evropskega klubskega prvaka. 

Največ predstavnikov, pet, imajo Švedi in Švicarji, s po štirimi jim sledijo Finci in Nemci.

Naslov prvaka bo branil švedski Rögle. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Naslov prvaka bo branil švedski Rögle. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Naslov brani švedski Rögle

V zadnji sezoni so slavili hokejisti švedskega prvoligaša Rögle, ki so v finalu z 2:1 premagali finski Tampere. Štirikrat v zadnjih sedmih izvedbah v tem formatu je zmagal švedski Frölunda HC, za katerega igra slovenski napadalec Jan Muršak. Prvaka sta bila še finski JYP Jyväskylä in švedski Luleå Hockey.

Bobni za žreb lige prvakov za sezono 2022/23

Boben 1: Rögle Ängelholm (zmagovalci lige prvakov/Šve), Färjestad Karlstad (Šve), EV Zug (Švi), Eisbären Berlin (Nem), Tappara Tampere (Fin), Oceláři Třinec (Češ), Red Bull Salzburg (ICEHL), Luleå Hockey (Šve)
Boben 2: Fribourg-Gottéron (Švi), Red Bull München (Nem), Jukurit Mikkeli (Fin), Mountfield HK (Češ), Villach SV (ICEHL), Skellefteå AIK (Šve), ZSC Lions Zürich (Švi), Grizzlys Wolfsburg (Nem)
Boben 3: Ilves Tampere (Fin), Sparta Prague (Češ), Fehérvár AV19 (ICEHL), Frölunda Gothenburg (Šve), Rapperswil-Jona Lakers (Švi), Straubing Tigers (Nem), TPS Turku (Fin), HC Davos (Švi)
Boben 4: Belfast Giants (VBr), Grenoble  (Fra),  Slovan Bratislava (Svk), Stavanger Oilers (Nor), GKS Katowice (Pol),  Aalborg Pirates (Dan), HK SŽ Olimpija (ICEHL), Comarch Cracovia (Pol)

Dozdajšnji zmagovalci lige prvakov

2021/22: Rögle
2019/20: Frölunda HC
2018/19: Frölunda HC
2017/18: JYP
2016/17: Frölunda HC
2015/16: Frölunda HC
2014/15: Luleå HF

Ne spreglejte