Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2013,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL

Torek, 10. 12. 2013, 21.42

8 let

Graški "panterji" iz Tivolija odnesli celo kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi na drugi domači tekmi v tem tednu ni šlo. Tokrat so Ljubljančani klonili proti graškim panterjem, ki so po napeti končnici slavili minimalno zmago z 2:1.

Po ponedeljkovem porazu, že 24. v sezoni, zmaji za zbistritev misli in pripravo na novega tekmeca niso imeli veliko časa. Torkov večer v Tivoliju je bil namreč rezerviran za 30. obračun v letošnjem tekmovalnem obdobju, tekmec pa Gradec, ki je, podobno kot Olimpija, sredi sezone zamenjal stratega. Tako kot večer prej se je morala ljubljanska zasedba tudi tokrat znajti brez poškodovanih Scotta Howsa in Judda Blackwaterja.

Ganahl ob igralcu manj izkoristil nezbranost domače obrambe

V primerjavi z uvodom v ponedeljkovo srečanje so tekmo proti graškim ''panterjem'', katerih barve brani še lani član Olimpije Patrick Coulombe, bolje začeli domači hokejisti. Že v prvi minuti bi mrežo Dannyja Sabourina lahko načel Aleš Mušič, a mu v gneči pred golom ni uspelo zadeti. Na drugi strani je poskušal Olivier Latendresee, vendar je Jerry Kuhn ostal zbran. Zmaji ob prvi številčni premoči niso bili posebej nevarni, še najbolj vroče je bilo ob strelu Gregorja Koblarja, ki je pridrsal po levi, a je Sabourin njegov strel kljub težavam zaustavil. Veliko bolj nevarni so bili ob izključitvi Damjana Dervariča gostje, ko je domače ob strelih Rolanda Kaspitza in Grega Dayja reševala tudi sreča. V 14. minuti se je zeleno-belim ponudila še ena priložnost, da udarijo z igralcem več, a namesto da bi plošček končal v gostujoči mreži, je končal v domači. Do ploščka je prišel Manuel Ganahl, ušel v protinapad in brez večjih težav izid na semaforju kljub igralcu manj spremenil na 0:1. Francis Lemiux je Ljubljančanom podaril še en ''power-play'', ki pa ga niso znali izkoristiti, tako da so na prvi odmor odšli z enim zadetkom zaostanka.

''Power-play'' ostaja šibka točka Olimpije

Na začetku drugega dela sta Sabourina poskušala prelisičiti Gregor Koblar in Jure Sotlar, a je zanesljivi kanadski vratar dobro skrival ključe svojih vrat. Tudi Kuhn je imel na drugi strani kar nekaj dela, ki ga je dobro opravljal vse do 25. minute, ko je bil ob strelu Oliviera Labbella z bližine nemočen. V nadaljevanju se je še enkrat več pokazala največja šibka točka Olimpije, in sicer igra z igralcem več. Dvakrat so imeli Ljubljančani številčno premoč, a preveč kombinirali in iskali idealno pot do zadetka, ki pa je niso našli. Le 13 sekund pred iztekom 40. minute, ko je Žiga Pešut zaposlil gostujočega čuvaja mreže, sta za dodatno popestritev s kratkim "petelinjenjem" poskrbela Jake LaPlante in danski reprezentant Stefan Lassen, ki sta si pred odhodom v garderobi prislužila hlajenje na kazenski klopi, na kateri je Kanadčan z zmajem na prsih odsedel nekaj minut več.

Hebar ohranil upanje, sodnik razveljavil zadetek

V zadnjem delu so gostje držali niti tekme v svojih rokah vse do 52. minute, ko sta Miha Verlič in Andrej Hebar z lepo akcijo vendarle spravila na kolena odličnega Sabourina. Verlič je zdrvel po levi, podal na desno vratnico do Hebarja, ta je udaril s prve in znižal na 1:2. Domačim je dodaten zalet dala še kazen na strani moštva z avstrijske Štajerske, Nick Ross je streljal z razdalje in zadel, a je sodnik zadetek razveljavil, saj naj bi eden od ljubljanskih hokejistov oviral vratarja. Slabo minuto pred koncem so ''zmaji'' poskušali še brez vratarja, a so tudi na drugi v nizu štirih domačih tekem ostali praznih rok.

V sredo bodo imeli Ljubljančani prost dan, v petek pa jih na domačem ledu čaka že tretja tekma v petih dneh, ko bodo gostili Znojmo. Naporen teden v Tivoliju bodo končali z nedeljsko tekmo proti Linzu, ta bo v znamenju plišastih igrač.

Ne spreglejte