Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2012,
18.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Damir Gojanović

Četrtek, 19. 1. 2012, 18.14

7 let, 12 mesecev

D. Gojanović: Maksimir ne pride v poštev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Do preporoda hokeja v Zagrebu nikoli ne bi prišlo brez nekdanjih hokejistov in entuziastov, med katerimi je tudi predsednik Medveščaka Damir Gojanović, ki je namenil nekaj besed o prihodnjih načrtih.

Medveščak je še v času nekdanje Jugoslavije trikrat osvojil naslov državnega prvaka, glavno vlogo so imeli ruski in tudi slovenski hokejisti. Po osamosvojitvi so tuji igralci odšli, kvalitetna hokeja je na Hrvaškem močno padla. Nato pa se je pred tremi leti Medveščak priključil EBEL, v garderobo so prišli številni kanadski hokejisti s hrvaškimi koreninami, med vratnice je stopil Robert Kristan in preporod se je začel. Medvedi so povzročili pravo evforijo v Zagrebu, kar se pozna tudi pri mladih hokejistih, iz leta v leto je večje zanimanje za najhitrejšo ekipno igro na svetu.

V pretekli sezoni je vodstvo naredilo korak naprej, iz Doma športov, ki sprejme do 7.000 obiskovalcev, je nekaj tekem preselilo v veliko večje Areno, v tej sezoni pa bodo ''medvedi'' v slednji odigrali skupaj kar sedem tekem. Predsednik zagrebškega kluba je primerjal tekme pretekle in tekoče sezone v Areni: ''Ni velike razlike, letos nam je bilo edino lažje pri organizaciji, saj smo vedeli, koliko kaj stane v tej dvorani ter koliko vstopnic moramo prodati, da pokrijemo celoten dogodek. V prvi sezoni smo šli kar malo z glavo skozi zid, vendar se je vse skupaj dobro izteklo, zato smo letos spektakel tudi ponovili. Vendar morajo biti prvotno tekme razprodane, da lahko pokrijemo projekt. Stroški so enormni, prav tako je to velik organizacijski zalogaj, med drugim lahko povem, da je bilo izdanih kar 200 akreditacij. Veliko ljudi sodeluje pri tem projektu, vse pa je potrebno plačati za delo, zato brez prodanih vstopnic tega ne bi mogli izpeljati.''

Maksimum je Arena

''Medvedi'' bodo zadnjo tekmo v Areni odigrali 22. januarja, ko se vodo v prvem krogu drugega dela pomerili z Linzem. S tem pa se spektakel ne bo končal, hrvaški predstavnik v EBEL namreč načrtuje tudi dve tekmi na prostem, natančneje na Šalati, ki sprejme okoli 4.500 obiskovalcev. Znova so vabilo prejeli ''zmaji'', ki obračun pa bo na sporedu 3. februarja.

Ker bodo mnogi znova ostali brez dragocenega lističa, ki bi jim omogočil vstop na prizorišče, nas je zanimalo, ali v prihodnje pri Medveščaku načrtujejo tekmo na kakšnem nogometnem štadionu, podobno kot leta 2010 v Celovcu, ko sta se pomerila KAC in VSV iz Beljaka. ''Tega nimamo v načrtu. Naš maksimum je Arena. Sicer smo razmišljali tudi o takšnem projektu, vendar nas rekord obiskanosti ne zanima. Sami sebi smo dokazali, kaj vse lahko zmoremo. Že s tem projektom je ogromno dela. Nam je glavni cilj, da navijači uživajo, da se počutijo kar se da najbolje. Da bi jih na nekem štadionu zeblo, to nam ni v interesu. V Zagrebu niti ni štadiona, ki bi omogočal takšno tekmo. Po vsej verjetnosti sami merite na Maksimir, vendar pa slednji ne pride v poštev, saj bi ga morali najprej prenoviti oziroma dokončati. V tem trenutku je Arena točno tisto, kar potrebujemo,'' je zavrnil možnost igranja na Maksimiru 39-letnik, ki je kot igralec nazadnje na drsalkah stal v sezoni 2009/10.

Malo možnosti za tekmo v Splitu

Obiskovalci, ki so si ogledali tekme v Areni niso omejeni le na Zagreb, za vstopnice so se borili tudi prebivalci drugih hrvaških krajev, marsikdo se je na spektakel pripeljal tudi iz Splita. Slednjega smo omenili namenoma, saj smo se že v pretekli sezoni pogovarjali s predsednikom o možnosti, da bo kakšne tekma odigrana tudi v Dalmaciji.

''Na tem delamo, vendar se morate zavedati, da je ogromno ovir. Kot prvo je potrebno pogledati, ali obstajajo možnosti oziroma tudi interes. Zavedati se je potrebno, da so stroški ogromni, prav tako so pogoji drugačni kot v Zagrebu. Največ bi bilo odvisno od cene vstopnic, če bi morali vstopnino dvigniti je vprašanje, ali bi se to izplačalo. Če bi napreč imeli izgubo in izpad finančnih sredstev, potem ne bi bili več enakovredni z drugimi ekipami,'' je pogovor zaključil Gojanović.

Ne spreglejte