Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 3. 2012,
19.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Montreal Canadiens

Petek, 23. 3. 2012, 19.01

7 let, 12 mesecev

Cole do treh golov v prvih šestih minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Erik Cole je v prvih šestih minutah srečanja z Ottawo Senators zabil tri gole in Montreal Canadiens so slavili s 5:1. Za zmago Columbus Blue Jackets je "hat-trick" uspel RJ Umbergerju.

Ekipa New York Rangers je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma presenetljivo izgubila z ekipo Buffalo Sabres z 1:4. Vodilna ekipa vzhodnega dela lige je tako ostala dve točki za najboljšim moštvom NHL St. Louis Blues, ter imajo le točko prednosti pred Pittsburghom, ki pa ima do konca rednega dela na programu tekmo več.

Rangerji imajo pred končnico še osem tekem, pingvini, tretje moštvo lige, pa v boju za najboljše izhodišče na vzhodnem delu, devet dvobojev. Buffalo se v tem delu lige še bori za osmo mesto, ki kot zadnje vodi v končnico. Na tem mestu je Washington, ki pa ima 82 točk, tako kot tudi Buffalo. Drew Stafford je zadel v drugi in tretji tretjini, v zadnjem delu je bil uspešen tudi Tyler Ennis, Travis Turnbull pa je za Buffalo dosegel svoj prvi zadetek v NHL. Ryana Millerja (26 obramb) je premagal le Brian Boyle.

Ekipa Washington Capitals je v tem boju izgubila dragoceno točko, saj jih je v ameriški prestolnici po podaljšku premagala ekipa Winnipeg Jets s 3:4. Tim Stapleton je po dveh minutah in 37 sekundah dodatnega dela igre dosegel odločilni gol za goste, ki so nadoknadili tri gole zaostanka. Gostitelji so bili po dveh zadetkih Aleksa Ovečkina in enega Jasona Chimere že na pragu zmage, nato pa so udarili Ben Maxwell, Bryan Little in Spencer Machacek; slednji je zabil svoj prvi gol v NHL. tri minute in 45 sekund pred koncem rednega dela.

Dve tekmi sta se končali po kazenskih strelih. Ekipa New Jersey Devils je doma s 3:4 klonila z moštvom Toronto Maple Leafs, Florida Panthers pa z Edmonton Oilers z 1:2. Dve tekmi pa so domači dobili s 5:1. S tem izidom so igralci Columbus Blue Jackets ugnali Carolino Hurricanes, Montreal Canadiens pa Ottawo Senators. V Montreal je Erik Cole tri gole zadel v prvih petih minutah in 41 sekundah, v Columbusu pa je svoj tretji hat trick v karieri dosegel R.J. Umberger.

Liga NHL, 23. marec:

Washington Capitals : Winnipeg Jets 3:4** Chimera, Ovečkin 2; Maxwell, Little, Machacek, Stapleton

New Jersey Devils : Toronto Maple Leafs 3:4* Josefson, Parise, Henrique; Bozak, Kadri, Steckel

Montreal Canadiens : Ottawa Senators 5:1 Cole 3, Nokelainen, Eller; Spezza

Columbus Blue Jackets : Carolina Hurricanes 5:1 Prospal, Umberger 3, Letestu; Bwman

New York Rangers : Buffalo Sabres 1:4 Boyle; Turnbull, Stafford 2, Ennis

Florida Panthers : Edmonton Oilers 1:2* Jones; Garrison

*Po kazenskih strelih. **V podaljšku.

Ne spreglejte