Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 10. 2013,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija

Sobota, 26. 10. 2013, 20.32

8 let

''Buldogi'' po loteriji odnesli celo kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Olimpije so odigrali še peto tekmo v osmih dneh in vknjižili 15. poraz v sezoni. Ljubljančani so sicer vknjižili točko, saj so jih gostje s Predarlške ugnali šele po kazenskih strelih.

Po petkovem porazu časa za obžalovanje izgubljenih točk proti Bolzanu Olimpija ni imela, saj jo je čakala že peta tekma v osmih dneh. V goste so prišli ''buldogi'' iz Dornbirna, ki so Ljubljančanom sredi septembra že zadali visok poraz, ko so slavili s 4:0. Kot je že v navadi v zadnjih nekaj tednih, je tudi sobotni obračun prinesel spremembe v postavah zeleno-belih. Ob poškodovanem Scottu Howsu, ki je manjkal že na preteklih treh tekmah in ki naj bi bil še daleč od vrnitve, tokrat Ivo Jan ni mogel računati na Aleša Mušiča, ki je že petkovo srečanje zaradi poškodbe prepone končal predčasno. Namesto Mušiča je v prvem napadu spet zaigral Miha Verlič, ki mu je tokrat pripadla kapetanska vloga, v drugega se je ''preselila'' mlada trojica Ograjenšek, Pešut, Koblar, medtem ko je povratnik Hebar igral v tretjem skupaj z Morencyjem in Hočevarjem.

Mladi za vodstvo, D`Aversa za izenačenje

Domači so v srečanje krenili bolj podjetno kot gostje, kaj hitro so se zvrstili poskusi Verliča, Ulmerja in Koblarja, na katere pa je bil čuvaj predarlške mreže pripravljen. Tudi v peti minuti, ko so imeli ''zmaji'' igralca več, je imel Adam Dennis pripravljene odgovore na vse ljubljanske strele. V deveti minuti pa je italijanski reprezentančni vratar le klonil. Akter Olimpijinega vodstva pa, kdo drug kot energični in učinkoviti mladi napad. Gregor Koblar je izza vrat lepo podal do Kena Ograjenška, ki je pridrsal pred Dennisa in poskrbel za prvi domači zadetek. A vodstvo domačih, kot je že v navadi, ni zdržalo prav dolgo. V 13. minuti je moral na kazensko klop Boštjan Groznik, številčno prednost pa je z natančnim in močnim strelom z modre črte izkoristil Jonathan D`Aversa. V nadaljevanju je največjo nevarnost Kuhnu predstavljal Brendan Brooks, ki se je znašel sam pred Olimpijinim vratarjem, a mu načrt ni uspel. Pred iztekom tretjine je v gneči pred Dennisom poskušal še Koblar, a tudi on ni spremenil rezultata na semaforju.

Power-play? … Vse po starem …

Druga tretjina je minila v znamenju izključitev gostov, ki so bili v prvih 14. minutah izključeni kar štirikrat. A Olimpija je še enkrat več dokazala, da ji številčna prednost ne koristi in da za zadetek z igralcem več potrebuje vsaj devet poskusov (power-play Ljubljančanov pred sobotno tekmo je bil namreč 11,6-odstoten). Če so ob prvi kazni domači še spravili kakšen strel proti nasprotnikovim vratom, so bili ob preostalih treh popolnoma brez domišljije, še najbližje konkretnemu poskusu je bil Damjan Dervarič, ki je streljal od daleč. So pa gostje skoraj kaznovali ljubljansko neučinkovitost. Oliver Magnan-Grenier je po izteku kazni presenetil domačo obrambo, hitro zadrsal po desni, kjer ga je "našel" Luciano Aquino, a je Kuhn poskrbel, da je plošček ostal na varnem mestu. Do številčne prednosti so pred koncem tretjine, ki se je končala brez zadetkov, prišli tudi gostje, a mreže niso zatresli.

Loterija osrečila goste, Olimpija do točke

So jo pa že v drugi minuti zadnje tretjine, ko se je Chris D`Alvise sprehodil skozi obrambo domačih. Prvi poskus je Kuhn z nogo malce odbil, a je nekdanji član ljubljanske zasedbe odbitek pospravil v mrežo. A Olimpija je za izenačenje potrebovala le 30 sekund. Nick Ross je streljal z modre črte, plošček se je odbil od vratarja Dornbirna do Jeffa Ulmerja, ki je lepo našel kapetana Verliča, ta pa pot ploščku v gol. V nadaljevanju sta si obe moštvi priigrali še nekaj priložnosti, ki jih sicer nista izkoristili. Pri Olimpiji se je dvakrat pred Dennisom znašel Koblar, a mu vodstva ni uspelo priigrati. Pri Dornbirnu pa sta največ dela Američanu med domačima vratnicama ob koncu tretjine povzročala Brett Sonne in Luciano Aquino, a tudi onadva nista bila uspešna.

V podaljšku, v katerem sta imela oba vratarja sicer polne roke dela (priložnosti za dve točki sta imela Blackwater in Verlič), gledalci zadetkov niso videli. V loteriji je Jan ponudil priložnost mladima Pešutu in Verliču ter Ulmerju, a nihče ni bil natančen, zato je gostom zadostoval zadetek kapetana Patricka Jarretta iz prve serije kazenskih strelov.

Ljubljančani imajo v nedeljo prost dan, nato pa se začne peklenski teden, saj jih čakajo štiri tekme v šestih dneh, prva že v torek, ko bodo gostovali v Znojmu.

Ne spreglejte