Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 2. 2016,
15.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija Bojan Zajc liga EBEL Graz 99ers Ivo Jan

Sreda, 3. 2. 2016, 15.39

7 let, 12 mesecev

Bojan Zajc: Nihče ne živi le od zraka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpijo je ob torkovem porazu (2:3) z Gradcem po skoraj dveh letih in pol kot glavni trener spet vodil Bojan Zajc. S prikazano igro zmajev je bil večinoma zadovoljen, želi pa si boljših razmer.

Po Slovesu Fabiana Dahlema od ljubljanskega kluba in selitvi k nemškemu drugoligašu Heilbronner Falknu, pri katerem je Nemec v torek debitiral z zmago v podaljšku, je gasilske vajeti Olimpije prevzel pomočnik trenerja Bojan Zajc. Petdesetletnik, ki se je že večkrat znašel v vlogi gasilca pri Ljubljančanih – zadnjič jih je kot glavni trener vodil 14. oktobra 2013 –, je bil z večjim delom torkove predstave kljub porazu z 2:3 proti Gradcu Iva Jana zadovoljen.

Bolj proste roke v napadu

"Mislim, da smo odigrali korektno. Bili smo enakovredni, v zadnji tretjini smo pritiskali na gol in imeli več strelov, a na koncu seveda štejejo le zadetki. Morda smo v zadnji tretjini naredili kakšen neumen prekršek, sploh v napadu. Tega si ne smemo privoščiti, saj imajo ekipe zelo izkušene igralce, predvsem ob power-playu.

Odločilni gol se jim je morda nekoliko posrečil, a sreča spremlja pogumne, oni so zadeli trikrat, mi le dvakrat, zato so zmagali. Fantom nimam kaj očitati. Poskušali smo narediti vse, a se nam žal ni izšlo," je po porazu tekmo pred sedmo silo komentiral Zajc.

Zagovornik agresivnejšega hokeja upa, da se bodo poškodovani fantje čim prej vrnili in bo moštvo vendarle zaigralo s štirimi peterkami. Varovancem je pred srečanjem naročil: "Predvsem to, da gremo sproščeno v napadu in da jih, če se pokaže priložnost, poskušamo tudi 'zavrteti'. Morda tudi to, da naj imajo bolj proste roke v napadu, čim več streljajo. Pomembne so dobre podaje, pa oviranje pred golom, da vratar ne vidi, saj je danes, ko so vratarji tako dobri, težko na suho dati gol."

Motivacija bo ključna. Bo visoka, če ne bo obljubljenih sredstev?

Z Olimpijo ga do konca sezone v ligi EBEL čaka še pet tekem, nato sledita dober mesec tekmovalnega premora in boj za naslov državnega prvaka, ki bo tudi letos imperativ. Zvezdica je bila cilj tudi lani, a si je s težavami obremenjeni zmaji niso priigrali. Cvetenja rožic tudi letos v klubu ni …

"Vsa ekipa še vedno verjame vodstvu, da se bo le zgodil preboj s sponzorskim denarjem, da igralci in vodstvo dobimo obljubljeno. Seveda bo potem veliko lažje. Ne predstavljam si, da bi se to še dolgo vleklo. Igramo v profesionalni ligi, pogoje pa imamo pač takšne, kakršni so. Ne vem, katera ekipa v Evropi profesionalna vztraja na taki ravni. Če bi se to zgodilo v Celovcu, bi se v treh tednih vsi pobili oziroma bi klub razpadel," se je novi stari glavni trener odzval na opazko o slabih razmerah v klubu.

Ob tem je izrazil upanje, da v državnem prvenstvu ne bo doživel deja vuja: "Upam, da se lanska zgodba ne bo ponovila oziroma verjamem, da se ne bo, in da v uglednem času dobimo obljubljene stvari. Potem bo tudi veliko lažje. Lažje bo tudi motivirati igralce. Nihče seveda ne živi le od zraka." Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala v petek, ko bo njen nasprotnik spet Gradec, moštvi pa se bosta udarili na avstrijskem Štajerskem.

Ne spreglejte