Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2015,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dornbirn liga EBEL

Torek, 8. 9. 2015, 7.45

8 let

Bodo lajali glasneje kot lani?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Klub, ki mu je v treh sezonah lige EBEL vselej pripadel spodnji del lestvice, se v novo sezono podaja s starim znancem na trenerski klopi in kar nekaj okrepitvami. Zanimiva bo stala med vratnicama.

Na Predarlskem, čeprav jih lani še drugič v treh letih ni popeljal v izločilne boje, zaupajo strategu Davu MacQueenu, ki buldoge vodi že od njihove prve sezone v ligi EBEL. Kanadčan, ki bo imel v novem tekmovalnem obdobju v ekipi največ svojih rojakov – kar desetih jih je na njegovem seznamu –, je dočakal nekaj sprememb.

Po vratarja med galske peteline

Največja se je zgodila med vratarji, saj se je prva hobotnica lanske sezone Nathan Lawson preselila v avstrijsko prestolnico. Zamenjave zanj, zanimivo, niso poiskali čez lužo, pač pa v Franciji. Reprezentančni čuvaj mreže galskih petelinov Florian Hardy je novo vratarsko ime. Lani članu Red Bull Münchna bo družbo delal domači up David Madlener, ki že pozna EBEL-ligaško sceno.

Še enkrat adijo, Aquino

Pred lansko sezono jih je zapustil prvi mož napada Luciano Aquino, a se je sredi decembra vrnil v Dornbirn in bil spet eden od vidnejših napadalcev.

A prišel je konec sezone, z njim pa še eno slovo 30-letnika, ki je uradno še brez kluba. Ob njem so predarlski napad med drugim zapustili še Guillaume Desbiens, ki je novi član Olimpije, Alexander Feichtner in Andy Bohmbach.

Bodo pa še naprej lahko stavili na Chrisa D`Alvisa, Jamieja Arniela in Martina Grabher-Meierja. Dodatna moč v napadu pa prihaja s poznavalci lige EBEL, saj so se buldogom med drugim pridružili Matt Siddall (iz Innsbrucka), Dustin Sylvester (iz Dunaja), Marek Zagrapan (iz Gradca) in Kyle Greentree, ki je v sezoni 2012/13 igral za Medveščak.

Želijo si večjo trdnost v obrambi, ki je imela lani vse preveč lukenj. Za trdnost bodo tako še naprej skrbeli odlični podajalec Jonathan D`Aversa, pa izkušeni Olivier Magnan in Nick Crawford. Kanadskemu triu bosta z izkušnjami iz lig AHL in ECHL pomagala Michael Caruso in Drew MacKenzie, za katera je to prva izkušnja z evropskim ledom. Nič več pa ne bo v dresu Dornbirna drsal Andrew Sertich, ki se je po šestih sezonah lige EBEL preselil k norveškemu Stavangerju.

Sedem zmag, en poraz

Za buldogi, ki bodo v novo sezon vstopili v soboto v Beljaku, je odlično pripravljalno obdobje. Na osmih tekmah so izgubili le enkrat, in sicer proti švicarskemu podprvaku ZSC Lions, petkrat so premagali nemškega drugoligaša, po enkrat pa švicarskega in nemškega prvoligaša.

Ne spreglejte