Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2015,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Orli Znojmo liga EBEL

Nedelja, 6. 9. 2015, 18.03

8 let

Bo konec četrtfinalnega abonmaja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Znojma so zadnjih šest sezon vselej izpadli v četrtfinalu. Lani so varovanci Jirija Reznarja redni del končali na visokem tretjem mestu. Lahko letos ponovijo ta dosežek?

Klub, ki pod imenom Orli Znojmo tekmuje od leta 2009, (pred tem pa je Znojmo od ustanovitve prvega kluba leta 1933 petkrat zamenjal ime), je v zadnjih šestih sezonah obsojen na četrtfinalne poraze. Prvi dve leti pod najnovejšim imenom so hokejisti obstali v četrtfinalu druge češke lige, v sezoni 2011/2012 pa so se pridružili EBEL-ligaški druščini. In to zelo pogumno in uspešno. V prvih dveh sezonah v razširjenem avstrijskem prvenstvu so redni del končali na sedmem mestu, predlani že na četrtem, lani pa na petem mestu rednega dela. A kaj ko se je prav v vseh štirih poskusih njihova EBEL-ligaša pot končala v četrtfinalu.

Kljub temu veljajo za neugodnega nasprotnika, ki mu bo še tretjo sezono poveljeval Jiri Reznar. Ta bo imel morda še največ skrbi med vratnicama, kjer kot po pravilu po vsaki sezoni pride do sprememb. Že med četrtfinalno serijo je odšel številka ena lanske sezone Chris Holt, tako da bo prva izbira najverjetneje 23-letni Patrik Nechvatal, ki je v vratih Čehov stal že lani. Njegova zamenjava pa še dve leti mlajši domačin Tomaš Fučik, ki je do zdaj branil večinoma v mlajših klubskih selekcijah.

Yellow-Horn se vrača, veteran Pavlikovsky odšel

Napad, ki se ga je lani ob power-playu Znojma (Čehi so bili ob igri z igralcem več najučinkovitejša ekipa, izkoristili so vsakega tretjega) upravičeno balo vsako moštvo, je doživel malo sprememb. K Robertu Kristanu in Blažu Gregorcu se je v Pardubice preselil najboljši podajalec Adam Havlik, pomemben člen ob igri z igralcem več Pavel Rosa pa je zaradi poškodb končal kariero.

Vodstvo orlov je v ligo EBEL zvabilo nekdanjega člana Sape Coltona Yellow Horna, ki je lani navduševal v Aziji, prišel je še mladi Stepan Csamango

Več popravkov je bilo v branilskih vrstah. Zagotovo bodo pogrešali izkušnje 40-letnega veterana Richarda Pavlikovskega, ki se je preselil v slovaško ligo k Dukli Trenčin, odšla sta tudi Maris Jass in Jakub Grof. Precej mladi češko–slovaški mešanici v obrambi so dodali še izkušenega Slovaka, iz Banske Bystrice je prišel Marek Biro. Iz Chomutova, ki bo spet zaigral med češko elito, pa sta se v ligo EBEL preselila še mlada Libor Sulak in Jakub Stehlik.

V pripravljalnem obdobju so odigrali devet tekem in slavili na sedmih. Lahko se pohvalijo z zmago nad češkim prvakom Litvinov, pa nemškim podprvakom Ingolstadtom, ugnali so tudi švicarski Zug, pa dvakrat Plzen in Mountfield.

Sezono v razširjenem avstrijskem prvenstvu bodo odprli 11. septembra, ko bodo gostili Linz.

Ne spreglejte