Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2016,
23.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

svetovni pokal Anže Kopitar Anže Kopitar Ralph Krueger Toronto

Sreda, 2. 3. 2016, 23.23

6 let, 6 mesecev

Anže Kopitar med izbranci ekipe Evrope

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Septembra se na hokejsko sceno vrača svetovni pokal, osem reprezentanc pa je danes objavilo prve sezname hokejistov, ki bodo tekmovali v Torontu. Ekipo Evrope pričakovano sestavlja tudi Anže Kopitar.

Vodstvo lige NHL, sindikat poklicnih igralcev (NHLPA) in Mednarodna hokejska zveza (IIHF) so pred dobrim letom potrdili obuditev svetovnega hokejskega pokala, ki bo med 17. septembrom in 1. oktobrom potekal v Torontu. Gre za tekmovanje, na katerem bosta ob šestih hokejskih velesilah – Kanadi, ZDA, Češki, Rusiji, Švedski in Finski – nastopili še ekipa Evrope (v tej bodo najboljši evropski hokejisti, ki ne prihajajo iz Rusije, Češke, Finske ali Švedske) in ekipa najperspektivnejših severnoameriških hokejistov do 23 let.

Kopitar pod Kruegerjevim vodstvom

Vseh osem kolektivov – po napovedih bo sodelovalo okoli 150 NHL-ovcev – je moralo do danes sporočiti prvi del igralskega seznama, in sicer 16 hokejistov, vključno z dvema vratarjema. Popoln seznam 23 oklepnikov mora biti znan do 1. junija.

Generalni direktor ekipe bo nekdanji odlični slovaški hokejist Miroslav Šatan, na trenerskem stolčku pa jo bo vodil nekdanji hokejski trener, danes pa predsednik angleškega nogometnega premierligaša Southamptona Ralph Krueger. Med njegovimi izbranci se je pričakovano znašel eden od najboljših svetovnih hokejistov in vlečni konj Los Angeles Kings Anže Kopitar.

Ob našem hokejistu je na prvem seznamu Evrope še osem napadalcev, pet branilcev in dva čuvaja mreže, ki prihajajo iz Slovaške (5), Danske (4), Švice (2), Nemčije (2), Norveške (1) in Avstrije (1).

Kopi in druščina v skupini proti Kanadi, ZDA in Češki

Osem moštev se bo za naslov na svetovnem pokalu spopadlo v dveh skupinah. V skupini A bodo ob Evropi še Kanada, ZDA in Češka, v skupini B pa Finska, Švedska, Rusija in Severna Amerika do 23 let.

Organizatorji so z razporeditvijo poskrbeli, da bodo gledalci lahko videli vsaj en boj nordijskih tekmecev ter enega med ZDA in Kanado, Rusi pa že upajo, da bodo v finalu Kanadčanom lahko vrnili za finalni poraz z zadnjega svetovnega prvenstva.

Najboljši dve reprezentanci se bosta iz skupinskega dela uvrstili v polfinale, v katerem se bo prvi iz skupine A za finale udaril z drugim iz skupine B, prvi iz skupine B pa z drugim iz skupine A. V finalu bodo igrali na dve zmagi.

Na drugem in hkrati zadnjem svetovnem pokalu leta 2004 je slavila Kanada, na prvem leta 1996 pa ZDA.

Ne spreglejte