Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 4. 2017,
13.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

4

Natisni članek

Ivo Jan Tomaž Razingar Dejan Varl svetovno prvenstvo v hokeju Pariz in Koln 2017 Anže Kopitar Anže Kopitar SP v hokeju 2017

Sreda, 12. 4. 2017, 13.55

6 let, 7 mesecev

Anketa o tem, da Anžeta Kopitarja ne bo na svetovnem prvenstvu

Ivo Jan: Nimamo kadra, da bi nadomestili Kopitarja, a verjamem, da so fantje dovolj močni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

4

Anže Kopitar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejska reprezentanca se bo morala na majskem svetovnem prvenstvu znajti brez najboljšega hokejista Anžeta Kopitarja. Gorenjec bo po slabi klubski sezoni prevetril glavo, saniral mikro poškodbe in upošteval želje kluba, ki ne preživlja najlepših časov. Nekdanji reprezentanti poudarjajo, da bo zelo manjkal, a spoštujejo njegove besede.

"Letos se žal ne bom udeležil svetovnega prvenstva v Parizu. Sezona je bila res dolga, utrujenost je bila oziroma je še prisotna, sanirati je potrebno nekaj manjših poškodb. Povedano po domače, je treba tudi 'zbirhtati glavo'. Odigral sem 90 tekem z veliko potovanji, moje telo se mora spočiti za prihodnjo sezono," je odločitev, da izpusti majsko svetovno prvenstvo v Parizu, kjer bo Slovenija igrala s Kanado, Švico, Finsko, Češko, Belorusijo, Norveško in Francijo, za svojo uradno spletno stran komentiral 29-letni kapetan Los Angeles Kings.

Ob tem je dodal, da je bila to vrhovna odločitev, sprejeta po pogovoru z novim vodstvom kluba, ki želi franšizo spet popeljati na svetlejša pota: "Dobil sem se s športnim direktorjem Blakom, ki je povedal, da bi raje videl, da si res odpočijem in da se začnem pripravljati na novo sezono. Mislim, da mi bo to prišlo prav – torej malce daljši počitek in priprava na novo sezono, da bom res tako pripravljen, kot sem bil na preteklo."

Kaj menijo o tem, da najboljši slovenski hokejist ne bo nastopil na SP in kako bi to lahko vplivalo na slovensko reprezentanco, smo vprašali tri nekdanje slovenske reprezentante, ki so si s Kopitarjem delili ledeno ploskev.

Ivo Jan, nekdanji hokejski reprezentant in nekdanji pomočnik slovenske reprezentance

Ivo Jan verjame, da je reprezentanca tudi brez Kopitarja sposobna obstati med elito. | Foto: Sportida Ivo Jan verjame, da je reprezentanca tudi brez Kopitarja sposobna obstati med elito. Foto: Sportida

Takšno odločitev sem pričakoval. Povsem normalno mi je, da se je, glede na sezono, kakršno je imel klub in sam v Los Angelesu, odločil tako.

Verjamem, da potrebuje odmor. Verjamem tudi, da če bi bila sezona za klub takšna, kot se za gre, in bi bil tudi sam na ravni, kot je pričakoval, potem ne bi bilo večjih težav. Glede na to, da so v klubu zamenjali vodstvo in trenerja, si lahko predstavljam, da si želijo, da ostane doma in se pripravi na naslednjo sezono.

Kako bo to vplivalo na reprezentanco? Nedvomno nimamo tako velikega kadra, da bi Anžeta kakorkoli nadomestili. Vse bo odvisno, kako bo z zdravjem ostalih. Vemo, da ima tudi Sabolič (Robert Sabolič okreva po poškodbi prsta, op. a.) težave s poškodbo. Verjamem pa, da so tudi preostali dovolj močni, da bodo stopili skupaj in da jim uspe ostati v skupini A.

 

Tomaž Razingar, nekdanji hokejski reprezentant

Tomaž Razingar spoštuje odločitev nekdanjega reprezentančnega soigralca, ki je odločitev sprejel po pogovoru z novim športnim direktorjem. | Foto: Tomaž Razingar spoštuje odločitev nekdanjega reprezentančnega soigralca, ki je odločitev sprejel po pogovoru z novim športnim direktorjem.

Če sem iskren, sem šele od vas izvedel za to. Anže je bil vedno pripravljen igrati za Slovenijo in je prispeval velik delež tudi k zadnji uvrstitvi na olimpijski igre. Lahko rečem, da je treba odločitev spoštovati.

Je najpomembnejši člen naše reprezentance, a v športu je pač tako, da se mora igrati brez tistih, ki jih ni. Na svetovnem prvenstvu ne bo lahko. Je najboljši slovenski hokejist, vemo, kakšen je njegov prispevek, tako da bo zagotovo zelo manjkal.

Je pa preostala ekipa v reprezentanci zelo homogena in kakovostna. Veliko fantov igra v dobrih klubih pomembne vloge. Prepričan sem, da bo dal vsak vse od sebe, tako kot so dali vedno. Mislim, da bodo tudi preko tega šli. Na veliko svetovni prvenstvih je Anže igral z Los Angelesom končnico in ga tudi ni bilo.

 

Dejan Varl, nekdanji hokejski reprezentant

"Njegova odsotnost bo velik primanjkljaj. Verjamem, da bodo drugi odigrali po najboljših močeh in da lahko tudi brez njega dosežejo lep rezultat," meni Dejan Varl. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Njegova odsotnost bo velik primanjkljaj. Verjamem, da bodo drugi odigrali po najboljših močeh in da lahko tudi brez njega dosežejo lep rezultat," meni Dejan Varl. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Moram reči, da sploh prvič slišim za to, tako da zelo težko komentiram, saj ne poznam ozadja. Lahko pa rečem, da ima zagotovo dobre razloge, da se je tako odločil. Razumljivo je, da tudi delodajalec pritiska na vse te stvari. Zavedati se je treba, da je marsikaj v igri, da je riziko velik, tako da … a raje ne bi podrobneje komentiral, saj ne poznam dobro razlogov za to odločitev.

Vsekakor je zelo pomemben člen naše reprezentance, zagotovo ga bomo zelo pogrešali. Če pogledam s trenerskega stališča, moraš hitro reagirati in najti nove rešitve. Zagotovo bo njegova odsotnost velik primanjkljaj.

A tako pač je, življenje gre naprej, treba bo igrati s tistimi, ki bodo na prvenstvu. Vemo, da fante krasi močan ekipni duh. Verjamem, da bodo odigrali po najboljših močeh in da lahko tudi brez njega dosežejo lep rezultat.

Vas je odločitev Anžeta Kopitarja razočarala?

  • Prav nič. Odigral je veliko tekem, zasluži si počitek.
    39,07 %
    234 glasov
  • Da. Za reprezentanco bi lahko stisnil zobe.
    20,20 %
    121 glasov
  • Malo že. Seveda bi ga rad/a videl/a na SP, a verjamem tudi v ostale fante.
    31,39 %
    188 glasov
  • Ne. Verjamem, da so na odločitev vplivali zadnji pretresi v klubu LA Kings.
    9,35 %
    56 glasov
Oddanih 599 glasov
Ne spreglejte