Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
21.23

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 26. 10. 2023, 21.23

6 mesecev, 1 teden

alpska liga, 26. oktober

Celjani ugnali avstrijske goste, Jeseničani izgubili z italijanskimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, | Celjani, ki dvigujejo formo, so vknjižili četrto alpsko zmago. S 4:1 so premagali Steel Wings Linz. | Foto www.alesfevzer.com

Celjani, ki dvigujejo formo, so vknjižili četrto alpsko zmago. S 4:1 so premagali Steel Wings Linz.

Foto: www.alesfevzer.com

Branilci alpskega naslova HDD Sij Acroni Jesenice, ki pogrešajo nekaj nosilcev igre, so na domačem ledu z 2:5 izgubili z italijanskim kolektivom Unterland Cavaliers. To je bilu drugi poraz železarjev na zadnjih treh tekmah, Jeseničani ostajajo drugi. Člani HK RST-Pellet Celje pa so po torkovem domačem porazu po kazenskih strelih proti Jeseničanom danes gostili Steel Wings Linz in jo premagali s 4:1. Celjani so 14., glavnino točk so zbrali na zadnjih štirih tekmah.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice,
Sportal Jeseničani šele po kazenskih strelih strli Celjane

Celjani so v prejšnjem krogu v slovenskem obračunu regionalnega tekmovanja tesno izgubili z Jeseničani, a so se dobro upirali in so prvakom tega tekmovanja premoč priznali šele po streljanju kazenskih strelov.

Tokrat je v Celje prišla ekipa, ki je bila na lestvici le mesto pred domačim moštvom. Po prvi tretjini brez zadetkov so prvi zadeli domači, Jakob Pečnik je v 24. minuti popeljal Celjane v vodstvo, ki pa so ga gostje ob igralcu več na polovici tekme izničili.

A že v drugi tretjini so domači spet vodili, zadel je Žan Flajs. Dobro igro iz druge tretjine in tudi dobro obrambno predstavo - vratar Jakob Brandner je na koncu zbral 38 obramb - so Celjani hitro kronali še s povišanjem vodstva, ko je na začetku zadnje tretjine za 3:1 zadel Jan Flajs. Steel Wings Linz pa kljub premoč v zadnjih minutah in več strelom ni bil nevaren za preobrat. Dve minuti pred koncem je domačo zmago potrdil Mikus Mintautiškis.

Naslednjo tekmo bodo Celjani, ki imajo zdaj po četrti zmagi v sezoni 12 točk, igrali v soboto, ko bodo gostovali pri drugi ekipi Celovca.

Poraz železarjev

Danes so v Podmežaklo prišli hokejisti iz Južne Tirolske, ki so bili pred obračunom na sredini lestvice, Jeseničani pa so za tri točke zaostajali za Zell am Seejem. A danes železarjem, ki jim niso mogli pomagati kapetan Gašper Glavič, Tadej Čimžar, Urban Sodja in Tim Borše, ni šlo po načrtih. Že začetek je nakazal, da bodo težko prišli do želenih novih točk. Gostje so povedli v 11. minuti, potem pa na začetku druge tretjine ob igralcu več povišali na 2:0.

Eric Pance je v začetku druge tretjine znižal na 1:2, železarji so na koncu izgubili z 2:5. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Eric Pance je v začetku druge tretjine znižal na 1:2, železarji so na koncu izgubili z 2:5. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Sledilo je kratko obdobje dobre jeseniške igre, v katerem so domači na hitro izenačili. Eric Pance ob "power playu" in Žiga Urukalo sta namreč v 25. in 26. minuti zadela v razmaku le 33 sekund. A popolnega preobrata ni bilo, že dobro minuto in pol zatem pa so Italijani še enkrat povedli.

Za nameček je še pred polovico tekme sledil še četrti plošček v mreži domačih. Takrat je mladega Bora Glaviča, ki je tekmo začel, v vratih zamenjal Žan Us, a Jeseničani so do konca tretjine dobili še en gol, ki je praktično že odločil dvoboj. V zadnji tretjini zadetkov ni bilo, domačim pa tudi ni uspelo stopiti prednosti Unterlanda.

Jeseničani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, ko bodo v Podmežakli gostili še vodilno zasedbo lige Zell am See, ta ima zdaj pet točk prednosti.

Alpska liga

Četrtek, 26. oktober

Preberite še: 

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani brez možnosti, Jeseničani brez desete zmage
Ne spreglejte