Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 17.39

8 let

Za Reko 12 plavalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z nedeljsko tekmo na Dunaju se je iztekel rok za doseganje norm za nastop na decembrskem evropskem plavalnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, ki bo prihodnji teden na Reki (11.-14.12.).

Slovenijo bo na Hrvaškem zastopalo 12 plavalcev. Barve ljubljanske Ilirije bo na EP zastopal prvi slovenski favorit za zlato medaljo Peter Mankoč, ki bo na 100 mešano naskakoval že deveto zaporedno zlato medaljo.

Triglav zastopan z največ plavalci

Visoke cilje imata glede na zadnje dosežke tudi oba plavalca prsnega sloga Koprčan Matjaž Markič in Emil Tahirovič, ki tako kot branilka naslova na 200 hrbtno Anja Čarman prihaja iz kranjskega Triglava. Prav Triglav je zastopan z največ plavalci, saj bosta na Reki nastopila tudi mlada kranjska plavalca Jan Karel in Nika Karlina Petrič. V reprezentanci za EP so še Nina Sovinek (Olimpija), Grega Plevelj (Ljubljana), Nina Cesar, Neja Škufca, Teja Zupan (vse Žito Gorenjka Radovljica) ter Luka Vrtovec (Branik).

Številne odpovedi

V zadnjem trenutku je nastop zaradi bolezni odpovedal Jernej Godec, s čimer je propadla tudi možnost nastopa slovenske mešane štafete, že pred tem pa so sodelovanje odpovedali Sara Isakovič, Damir Dugonjič, Anja Klinar in Luka Turk.

Prva zaradi študijskih obveznosti na univerzi Berkeley, druga dva pa sta po olimpijskih igrah nekoliko drugače zastavila program za pripravo na svetovno prvenstvo 2009 v Rimu.

"Realen cilj so tri medalje"

"Imamo kar štiri plavalce, ki se lahko s konkurenco enakovredno potegujejo za medaljo. Napovedi so sicer nehvaležne, a nekakšen realen cilj so tri medalje. Zadovoljni bomo seveda tudi z dvema, lahko pa jih osvojimo tudi štiri. O posameznih uspehih bodo odločale tudi malenkosti, kot denimo dnevna forma. Pri večini ostalih gre za mlade plavalce, ki bodo dobili še kako pomembno izkušnjo za naprej, prepričan sem, da bodo številni med njimi nastopili tudi prihodnje leto na svetovnem prvenstvu v Rimu," je sestavo reprezentance in cilje pokomentiral selektor reprezentance Vladimir Čermak, ki bo zadnjič vodil slovensko izbrano vrsto.

Ne spreglejte