Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2013,
15.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tjaša Vozel Tjaša Oder Anja Klinar Alen Kobilica

Torek, 2. 4. 2013, 15.52

7 let, 12 mesecev

Plavalci na močno tekmo v Eindhoven

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Del slovenske plavalne reprezentance od četrtka do nedelje čaka nastop na močnem mednarodnem mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem, na katerem bo nastopila tudi domača reprezentanca.

Nastopile bodo tudi močne zasedbe iz Švedske, Velike Britanije, Nemčije, Rusije in posamezniki od drugod. Za štiridnevno tekmovanje je prijavljenih kar 670 plavalcev iz 15 držav.

Najvišje cilje ima na tekmovanju plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel, ki si želi že v Eindhovnu odplavati normo za poletno svetovno prvenstvo v Barceloni. Konkurenca za takšen podvig bo ravno pravšnja, saj je na startni listi kopica tekmovalk, ki so v prsnem slogu vsaj tako hitre, kot Vozlova. Ta je prijavljena na 50, 100 in 200 prsno ter na 50 prosto. "Najin cilj je norma za SP in seveda sva se na tekmo tudi posebej pripravila," pred odhodom na Nizozemsko ni skrival trener Vozlove Igor Veličkovič.

Prvič v sezoni se bo predstavila tudi aktualna mladinska svetovna prvakinja na 1500 prosto, Ravenčanka Tjaša Oder. Slednja je bila pred tedni na višinskih pripravah v Španiji in nato zaradi maturantskega plesa ni nastopila na pregledni tekmi na domačem mitingu. Medtem, ko na 800 in 1500 prosto Odrova v Eindhovnu lahko celo zmaga, bo imela težjo konkurenco na 400 prosto.

Najhujše tekmice bo imela v Eindhovnu Radovljičanka Anja Klinar, ki se bo v mešanem slogu pomerila z nosilkama medalj z največjih tekmovanj Britanko Hannah Miley in Madžarko Zsuzsanno Jakabos, na 200 delfin tudi z drugo Britanko Jemmo Lowe, večina naštetih pa bo nastopila tudi na 400 prosto. Klinarjeva je bila nekaj dni pred odhodom z napovedmi previdna: "Ne vem, kaj lahko dosežem. Že dva meseca sem poškodovana, del treningov sem opravila tudi z blokado in vse to je na treningih že močno moteče."

V moški konkurenci Ravenčan Damir Dugonjić v Evropi težko najde tekmece, ki bi ga z dosežki presegali, vseeno pa je konkurenca na mitingu zelo močna. Zanimiv bo tudi njegov nastop na 200 prsno, kjer ga čaka nov test na tej razdalji, ki jo je v preteklih letih plaval le redko. Bolj ostro bo pri še enem radovljiškem olimpijcu Robiju Žbogarju, ki se bo v delfinovih disciplinah pomeril z Nizozemcem Joerijem Verlindnom ter številnimi zvezdniki ekipe Italijana Andrea de Nina, za katero je pred leti plaval tudi Peter Mankoč. Med drugimi so na startu tudi Jevgenij Korotiškin, Sergej Fesikov in Andrej Govorov.

Na tekmi bosta nastopila tudi dva športnika invalida. Za paraolimpijca Darka Djuriča bo nastop predvsem testiranje forme pred poletnim svetovnim prvenstvom, nastopil pa bo tudi Alen Kobilica, ki bo v nekaterih disciplinah normo za avgustovsko SP v Kanadi še lovil. Djurič bo nastopil na 50, 100, 200 prosto ter 50, Kobilica pa na 50, 100, 400 in 800 metrov prosto.

Ne spreglejte