Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2024,
17.16

Osveženo pred

4 dni, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Anja Osterman Mia Medved

Sobota, 15. 6. 2024, 17.16

4 dni, 2 uri

Evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, Szeged

Anja Osterman in Mia Medved do srebra na EP!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Anja Osterman Mia Medved | Mia Medved in Anja Osterman sta osvojili srebro. | Foto Kajakaška zveza Slovenije

Mia Medved in Anja Osterman sta osvojili srebro.

Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Slovenski kajakašici Anja Osterman in Mia Medved sta na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v madžarskem Szegedu na 200 m med dvojicami osvojili srebrno kolajno. Boljši sta bili le Madžarki Blanka Kiss in Anna Lucz. V finalu na 200 m je med posamezniki nastopil tudi Anže Urankar in zasedel šesto mesto.

Enaintridesetletna Osterman in šest let mlajša Medved sta si finale zagotovili v petkovih predtekmovanjih, ko sta bili v svoji skupini drugi.

Tudi danes sta morali po tesnem boju premoč priznati le eni dvojici, Madžarkama Kiss in Lucz, ki sta bili vsega 0,143 sekunde hitrejši. Do brona sta prišli Poljakinji Katarzyna Kolodziejczyk in Sandra Ostrowska (+0,600).

Osterman je pred tremi leti sicer postala evropska prvakinja v tej disciplini skupaj s Špelo Ponomarenko Janić. Medved pa je dobitnica bronaste kolajne na prvenstvu za mlajše člane in članice pred dvema letoma.

"Prejšnji teden še nisva vedeli, ali bova sploh veslali na 200 m, a očitno je bila dobra odločitev, saj sva osvojili drugo mesto in je le malo zmanjkalo, da bi postali prvakinji," je za Kajakaško zvezo Slovenije sprva dejala Osterman.

Anja Osterman Mia Medved | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Foto: Kajakaška zveza Slovenije

"Nisva se veliko pripravljali, šele nekje v maju sva se ponovno preizkusili po februarju. Dobro nama je šlo na pokalih, na treningih sva bili odlični, na tekmah pa se nama je vedno kaj zalomilo. Prostora za napredek je torej veliko, ampak razveseljuje me že to, da sva kot prijateljici skupaj v čolnu in se ves čas pogovarjava, pomagava ena drugi," je še dodala Ostermanova.

"Nimava se kaj pritoževati in upam, da nama bo šlo tako še naprej. Uživam, ko sem v dvojcu. Res je lepo," pa je dodala Medved.

Urankar šesti

Anže Urankar je v finalu posameznikov na 200 m zasedel šesto mesto. Slavil je Ukrajinec Oleksandr Zajcev s časom 35,407. Drugi je bil Poljak Jakub Stepun, tretji pa Gruzijec Badri Kavelašvili. Prvo trojico je sicer ločilo le 34 tisočink sekunde.

Urankar, sicer aktualni svetovni in evropski prvak v sprintu na divjih vodah, se je v finalu dobro kosal s tekmeci in zaostal 0,444 sekunde.

Anže Urankar je zasedel šesto mesto. | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Anže Urankar je zasedel šesto mesto. Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Ponomarenko Janić tik za zmagovalnim odrom

V petek je bila Špela Ponomarenko Janić med posameznicami na 200 m četrta, kolajno je zgrešila za vsega 27 tisočink sekunde. V finalu sta nastopila tudi Urankar in Rok Šmit, ki sta bila v kajakaškem dvojcu na 200 m sedma.

V nedeljo ob 11.19 bosta v finalu na 500 m med kajakaškimi dvojci še enkrat nastopili Osterman in Medved. Za konec bosta na vrsti še najdaljši preizkušnji na 5000 m, pri ženskah bo nastopila Anja Šteblaj (15.08), pri moških pa Jošt Zakrajšek (15.45).

Slovenske barve v Szegedu predstavlja sedmerica kajakašev, nastope je zaradi poškodbe odpovedal najmlajši med njimi Matevž Manfreda.

Špela Ponomarenko Janić
Sportal Ponomarenko Janić ob kolajno za 27 tisočink
reprezentanca sprint na mirnih vodah za EP 2024
Sportal Osem slovenskih kajakašev v boj za evropska odličja
Mia Medved Rok Šmit
Sportal Velik uspeh slovenskega kajakaškega dvojca
Ne spreglejte