Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
20.26

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
legionarji Matevž Kamnik Alen Pajenk Mitja Gasparini Miha Plot Klemen Čebulj Dejan Vinčić Alen Šket Jernej Potočnik Rok Satler Danijel Koncilja Jani Kovačič

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 20.26

4 leta, 1 mesec

Bleščeča predstava Kamnika, slovenska derbija Plotu in Šketu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pretekli konec tedna so bili na delu številni odbojkarski legionarji. V tej sezoni v Italiji nastopajo štirje Slovenci, ki so se srečali že v 1. krogu serie A.

Do prvih treh točk sta prišla Miha Plot in Alen Šket. Šket je z Modeno z gladkih 3:0 premagal Ravenno Klemna Čebulja, ki je odigral vse srečanje in dosegel 12 točk. Na drugi strani je slovenski reprezentančni korektor bolj kot ne sedel na klopi za rezerviste in priložnost dobil samo pri začetnem udarcu. Drugi slovenski obračun je potekal v Kalabriji, kjer je v goste k Mihi Plotu prišel Mitja Gasparini. Uspešnejši je bil Dolenjec, saj je ekipa Vibo Valentie s 3:1 premagala Verono. Plot je odigral vse srečanje in na debiju solidno opravil svojo nalogo, Gasparini pa je bil s 14 točkami (38-odstotna uspešnost v napadu 14/37) drugi najuspešnejši v svoji ekipi.

Izjemno uspešen konec tedna je tudi za Matevžem Kamnikom, ki je Arkasu pomagal do prve zmage v turškem prvenstvu. Slovenski bloker se je izkazal s 13 točkami, drugi najboljši v ekipi turških prvakov, od teh jih je kar šest dosegel z uspešnim blokom. Za nameček je bil skoraj neustavljiv v napadu, saj je v devetih napadalnih akcijah dosegel sedem točk. Dejan Vinčić je imel pri zmagi Mili Piynaga vlogo rezervista, le trikrat je prišel do začetnega udarca in ostal brez točke.

Po uvodnem porazu je do prve zmage v poljskem prvenstvu prišel tudi Alen Pajenk. Mariborčan je pri zmagi ekipe Jastrzebski dosegel devet točk in močno popravil tudi uspešnost v napadu.

Ne spreglejte