Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2009,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 23. 7. 2009, 18.47

8 let

Webber tudi leta 2010 v Red Bullu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmagovalec letošnje dirke za VN Nemčije, Avstralec Mark Webber, bo tudi v naslednji sezoni vozil za ekipo Red Bull Racing.

Dirkač, ki je na zadnji dirki letošnjega svetovnega prvenstva formule ena, preizkušnji za VN Nemčije na Nürburgringu, po 132 štartih končno prišel do svoje prve zmage, je v četrtek z moštvom sklenil novo pogodbo za sezono 2010. Letošnja sezona je za 32-letnega dirkača prelomna, kljub temu, da si je pozimi v kolesarski nesreči zlomil nogo in poškodoval ramo, se je vrnil v šampijonskem slogu in trenutno s 45,5 osvojenimi točkami zaseda visoko tretje mesto v prvenstvu dirkačev.

"Presrečen sem, da nam je uspelo skleniti sporazum," je bil po podpisu nove pogodbe zadovoljen Webber: "Tudi v prejšnjih, težjih letih, ko sem bil v moštvu še novinec, sem užival v delu s to ekipo, sedaj, ko pa nam gre izvrstno, pa je to sodelovanje še toliko bolj zadovoljujoče. Upam, da nam bo dobro formo uspelo prenesti tudi v naslednjo sezono, veselim pa se tudi pomoči pri razvoju dirkalnika RB6 in, seveda, dirkanja z njim. Že letos pa nas čaka zelo razburljiv zaključek prvenstva."

"Odločitev o podaljšanju pogodbe je bila povsem logična, saj Mark v zadnjem času potrjuje, predvsem z zmago v Nemčiji, da je v življenjski formi," pa je povedal šef moštva Red Bull Christian Horner in dodal: "Prepričani smo, da je vozniška postava Webber-Vettel ena najmočnejših v tem športu."

Tudi Piquetu šteti dnevi?

Če je v Red Bullu s podaljšanjem pogodbe Marku Webbru vse v najlepšem redu in se lahko mirno posvečajo dirkanju, pa so razmere v Renaultu vse prej kot rožnate. Podobno kot pri Toru Rossu, ki je pred dirko na Madžarskem zaradi slabih rezultatov odpustil francoskega dirkača Sebastiena Bourdaisa in ga nadomestil z mladim Špancem Jaimejem Alguersuarijem, so se v zadnjem času začele širiti govorice, da naj bi podobno usodo delil tudi 23-letni brazilski dirkač Renaulta Nelson Piquet. Sin trikratnega svetovnega prvaka v svoji drugi sezoni v formuli ena še ni osvojil točke in čeprav bo na Madžarskem zanesljivo nastopil, njegovo mesto v moštvu do konca sezone ni zagotovljeno.

"Moja sezona v Renaultu ni sto odstotno zagotovljena," je priznal Piquet mlajši: "Vse kar lahko v tem trenutku storim je, da opravljam svoj posel po najboljših močeh. V zadnjem času je prišlo do nekaj konfliktov glede pogodba, a zaenkrat se je vse končalo dobro. Težava dandanes je v tem, da pogodbe v formuli ena ne pomenijo prav nič. Videli smo že nekaj primerov, ko so moštva in dirkači te preprosto razdrli."

Ne spreglejte