Loeba ni ustavila niti predrta pnevmatika

Hudo deževje in poplavljanje reke sta pomenila še en popravek predvidene trase vzdržljivostnega relija Dakar med Uyunijem in Salto. Na koncu so dirkači osmo etapo na meji med Bolivijo in Argentino prevozili v dveh delih. Z zmago je Francoz Sebastien Loeb prevzel skupno vodstvo na Dakarju. Med motoristi v vodstvu ostaja Britanec Sam Sunderland.

Sebastian Loeb je vodilni v skupnem seštevku.

1 / 2

Sebastian Loeb je vodilni v skupnem seštevku. Foto: Guliver/Getty Images

2 / 2

Foto: Guliver/Getty Images

Zjutraj ob začetku etape v Uyuniju je bil skupno vodilni še Francoz Stephane Peterhansel, 12-kratni zmagovalec Dakarja, ki pa se je moral po 110 kilometrih zaustaviti za nekaj minut. To je pomenilo, da ga je rojak Sebastien Loeb prehitel že pred prvo kontrolo.

To je Loebova tretja etapna zmaga vse od štarta v Asuncionu, čeprav je imel med etapo težave s predrto pnevmatiko. Do danes vodilni Peterhansel je etapo v Salti končal s 3:35 minute zaostanka za Loebom, kar je pomenilo, da je zapravil tudi skupno vodstvo. Tretje mesto v etapi je osvojil še en francoski dirkač Cyril Despres.

Sebastian Loeb Foto: Guliver/Getty Images

Med motoristi je Španec Joan Barreda postal prvi, ki je dobil dve etapi letos. Pred Avstrijcem Matthiasom Walknerjem si je nabral 3:51 minute prednosti. V skupnem vodstvu ostaja Britanec Sam Sunderland. Edini slovenski dirkač Simon Marčič je v konkurenci motoristov na cilj prišel 69., skupno pa je na 65. mestu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano