Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
8.15

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

DTM

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 8.15

4 leta, 2 meseca

Pred finalom drama v DTM in formuli renault 3.5

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dirko MotoGP-ja v Aragoniji je dobil Dani Pedrosa. Pregled ostalega motošportnega dogajanja vikenda začenjamo v Valencii, kjer je vodilni v seštevku DTM-a odstopil.

V nemškem prvenstvu turnih avtomobilov (DTM) se je bitka za prvaka še dodatno zapletla. Gary Paffett (Mercedes) je po dirki v Valencii le še tri točke pred Brunom Spenglerjem (BMW)! Slednji je prehitro štartal, dobil kazenski postanek, a po 15. mestu vseeno napredoval na končno šesto. Paffett pa je na štartu zadel Joeyjem Handom (BMW), dobil kazen, a obenem utrpel poškodbo na dirkalniku. Nekaj časa je vozil po stezi počasi, nato pa z zadnjega mesta odstopil. Medtem je svojo prvo zmago v prvenstvu z dominantnim dirkanjem od prvega do zadnjega zavoja dosegel Augusto Farfus (BMW). Uspeh kariere je uspel tudi Adrienu Tambayju (Audi) na drugem mestu. Tako kot Mattias Ekström (Audi) na tretjem je za zmagovalcem zaostal kar osem sekund. Sezona se bo čez tri tedne končala na Hockenheimringu.

Bianchi v FR 3.5 prehitel Frijnsa

Pred finalom v Barceloni je vse bolj tesno tudi v svetovni seriji formule renault 3.5, kjer se kali nekaj bodočih dirkačev formule 1. Na sobotni dirki na razmočenem dirkališču Paul Ricard v Franciji so bili tekmeci za prvaka daleč za zmagovalcem Antoniom da Costo (Arden Caterham) - Jules Bianchi (Tech 1) s 24 sekundami zaostanka na četrtem mestu, Robin Frijns (Fortec) s 34 sekundami zaostanka sedmi, Sam Bird (ISR) pa je vse svoje možnosti zapravil z 10. mestom. Na nedeljski dirki je prišlo do preobrata v prvenstvu, saj je Bianchi z zmago prehitel Frijnsa, ki je bil le deveti. Bird je končal na tretjem mestu. Pred zadnjima dvema dirkama ima tako Francoz pet točk naskoka pred Nizozemcem in 24 pred Britancem.

Prvak formule 2 postal Bacheta

Z dvema dirkama v Monzi se je končala četrta sezona formule 2. Z zmago na prvi dirki je Matheo Tuscher ostal v igri za prvaka, saj je bil vodilni v točkovanju Luciano Bacheta na mokri stezi le četrti. A Tuscher je vse svoje možnosti zapravil že na štartu zadnje dirke, ko je zdrsnil na deveto mesto. Končal je sicer na petem, a ob tretjem mestu je prvak postal Bacheta. Sezono je z zmago sklenil Christopher Zanella. Britanec z italijansko-indijskimi koreninami Luciano Bacheta, ki šteje 22 let, bo za nagrado dobil testni dan z dirkalnikom formule 1 ekipe Williams.

Omenimo še, da se je v nedeljo končalo tudi britansko prvenstvo formule 3, kjer so zrasli že številni prvaki formule 1. Z zmago na zadnji dirki v Doningtonu je lovoriko odnesel 19-letni Britanec Jack Harvey, član McLarnove akademije.

Keselowski dobil drugo dirko v končnici

Lov na naslov prvaka v nascarjevem "sprint cupu" se je nadaljeval v Doverju. Odločala je poraba goriva. V zadnjih krogih je z njim najbolje varčeval Brad Keselowski (Dodge) in tako osvojil drugo zmago na treh dirkah končnice. Jimmie Johnson (Chevrolet) in Kyle Busch (Toyota), ki sta se v vodstvu izmenjavala večino dirke, sta ob koncu morala na še en postanek. Nazadovala sta na četrto oziroma sedmo mesto. Na stopničke sta se uvrstila še dva veterana: kot drugi Jeff Gordon (Chevrolet) in na tretjem mestu Mark Martin (Toyota). Prednost Keselowskega pred Johnsonom pred zadnjimi sedmimi dirkami ostaja majhnih pet točk.

Ne spreglejte