Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
10. 9. 2016,
18.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Bogomir Gajser ZDA motokros

Sobota, 10. 9. 2016, 18.11

6 let, 7 mesecev

Dan pred zadnjo dirko sezone

Oče slovenskega junaka: Američanom bomo pokazali, kdo je Tim Gajser #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
MXGP v Mantovi in Tim Gajser | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenski motokrosist Tim Gajser, ki si je že zagotovil naslov svetovnega prvaka v elitni kategoriji MXGP, komaj čaka nastop na zadnji dirki šampionske sezone. "Za proslavljanje ni bilo časa. Čakam, da se vrnem domov," je mladi športni junak sporočil iz Kalifornije.

Šampionske sezone bo za 19-letnega Tima Gajserja v elitni kategoriji MXGP kmalu konec. Čaka ga le še preizkušnja na zadnjem dejanju sezone. Na kultni progi Glen Helen, ki leži v Kaliforniji in je med motokrosisti zelo priljubljena, saj omogoča atraktivne vložke, se bo s sotekmovalci pomeril v nedeljo.

Dan pred sklepnim dejanjem sezone je občutke strnil pred mikrofonom Planet TV. "Za proslavljanje naslova še ni bilo časa. Mehaniki in ata so v Charlottu (predzadnja dirka sezone, na kateri si je Tim zagotovil naslov prvaka, op. p.) proslavljali, sam pa bom počakal, da se vrnem domov, potem pa bomo naredili nekaj," je dejal novopečeni svetovni prvak, ki obožuje progo v Glen Helenu.

Opisal jo je kot tradicionalno hitro ameriško progo. "To je proga za uživanje. Lepi skoki bodo," je napovedal, medtem ko mu je pogled uhajal na 150-metrski vzpon, eno izmed znamenitosti dirkališča v Kaliforniji.

Ta proga je nekaj posebnega

"Jutri gremo na zmago. Američanom bomo pokazali, kdo je Tim Gajser," sporoča njegov trener, oče Bogomir Gajser. "Ta proga je nekaj posebnega. Tim je bil lani na tej progi pod pritiskom, letos pa bo užival in se zlil s progo. To mu ustreza," je dejal ljubitelj motokrosa iz Makol, kjer bodo v sredo priredili slavnostni sprejem za slavnega sokrajana.

Kaj je oče slovenskega junaka v motokrosu povedal o težkih finančnih razmerah v preteklosti in še čem, preverite v videoprispevkih. Z očetom in sinom Gajser se je pogovarjal novinar Matej Podgoršek.

Ne spreglejte