Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
14. 12. 2011,
13.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dušan Olaj Žan Rudolf

Sreda, 14. 12. 2011, 13.28

7 let, 12 mesecev

Predsednik z revolucionarnim načrtom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
AD Mass je največji, najstarejši in najboljši atletski klub v Sloveniji. S prihodom novega predsednika Dušana Olaja želijo v klubu storiti še korak naprej.

Dušan Olaj, vodja uspešnega podjetja Duol, ki izdeluje napihljive dvorane, je predsednik AD Mass postal pred kratkim. Pred približno mesecem dni. ''V klubu so me povabili v sodelovanju. Pogovorili smo se in našli skupni interes. Predvsem pa vizijo razvoja kluba v prihodnosti. V atletiki pred tem nisem deloval,'' pravi Olaj in dodaja: ''Podjetje Duol, katerega direktor sem, že od začetka svojega delovanja, to je bilo pred 20 leti, del ustvarjenega dobička vrača v športno okolje. Govorimo o družbeni odgovornosti podjetja. Sponzorirali smo razne teniške igralce, plavalce, rokometaše, nogometaše, odbojkarje … V zadnjem času smo bili tudi sponzorji odbojkarskega kluba Duol Olimpija, ki se je pred pričetkom te tekmovalne sezone priključil ACH Bled. Še vedno smo največji sponzor NK Olimpije Ljubljane, ki smo jo spremljali praktično od pete lige do zdaj.'' Po prihodu se je seznanil s stanjem v klubu, ki je pozitivno. ''Klub je, glede na razmere, ki so v športnem svetu, v zavidljivem stanju. Poslovanje je v zadnjih letih pozitivno. Klub redno in v rokih poravnava svoje obveznosti. Potrebno bo urediti klubsko administracijo. Predvsem bo potrebno razbremeniti stroko, ki ima zdaj veliko dela z administracijo. Da se bo lahko ukvarjala le s svojim osnovnim poslanstvom. Prav tako si želim zagotoviti dolgoročno stabilno finančno okolje za delovanje kluba. Bolj kot o popravljanju stvari, ki so sedaj v klubu, bo govora o izboljšavi. Gojil bom politiko malih sprememb, ki prinaša velike rezultate,'' je odločen novopečeni predsednik AD Mass, ki ima velike načrte tudi z infrastrukturo na štadionu v Spodnji Šiški. Pripravlja revolucionarno potezo. ''Moja vizija je tudi ta, da v Ljubljani v okviru javno zasebnega partnerstva postavimo velik atletski balon, ki bo pokrival celotno atletsko stezo. Bil bo montažni. Z izgradnjo balona bi lažje premostili zimsko sezono. V sožitju z nogometaši, ki bi uporabljali osrednji del, bi s tem zagotovili neprekinjeno celoletno vadbo ne samo klubskim ampak vseh slovenskih atletov. Prepričan sem, da je, glede na trenutne gospodarske razmere in projekcije, to edina prava, racionalna in cenovno izvedljiva, predvsem pa hitra rešitev tako za vrhunsko atletiko kot tudi za nogomet,'' razkriva Olaj.

Optimizem za prihodnost

Ravno infrastruktura atletskega štadiona v Ljubljani je tista, ki Olaja najbolj skrbi. ''Klubski prostori in oprema so zadovoljivi, medtem ko je infrastruktura za vadbo katastrofalna. Pri tem sami žal ne moremo spremeniti ničesar. Atletska steza je iz leta 1986. Je razpokana in dotrajana. Treningi na njej so praktično nemogoči. Velik problem je tudi dvorana, ki je mnogo premajhna za veliko množico atletov vseh starosti, ki trenirajo v njej. V daleč najslabšem stanju pa je dvorana za delo z utežmi. In ne smemo pozabiti, da je prav delo z utežmi osnova za vrhunske dosežke vseh mladincev in članov razen tistih, ki tečejo na dolge proge,'' ključno problematiko AD Mass vidi njen predsednik, ki v prihodnost zre optimistično.

''Seveda sem optimist, saj imamo izjemno kakovostno skupino trenerjev v vseh starostnih skupinah. S kakovostjo programov želimo pridobiti čim več obetavnih otrok. Usmerjeni smo v množičnost in zdrav razvoj pri mlajših kategorijah, pri mladincih in predvsem članih pa težimo k vrhunskim rezultatom,'' pravi Olaj. ''V prihodnosti si želimo ostati najboljši klub v Sloveniji. Vzgojiti želimo nov rod vrhunskih posameznikov na evropski in svetovni ravni. Zelo uspešen rod z Maticem Osovnikarje, Marijo Šestak, Merlen Ottey, Janom in Kristino Žumer, Snežano Rodić in še nekaterimi na čelu je v letih, ko vsi že razmišljajo o koncu kariere. A za njimi je veliko mladih, ki obetajo veliko. Omenil bi predvsem Tino Šutej in Žana Rudolfa, ki sta trenutno najbolj izpostavljena. Takšnih, ki obetajo veliko, pa je še kar nekaj,'' je pogovor zaključil predsednik največjega atletskega kolektiva v Sloveniji.

Ne spreglejte