Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
27. 6. 2011,
7.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Eugene

Ponedeljek, 27. 6. 2011, 7.35

7 let, 12 mesecev

Pet najboljših izidov sezone v Eugenu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnji dan ameriškega prvenstva v Eugenu se je končal s kar petimi najboljšimi dosežki sezone na svetu. Dva sta postavila atleta, tri pa atletinje.

Jesse Williams je v skoku v višino preskočil 237 centimetrov, kar v letošnji sezoni ni uspelo še nikomur, Adam Nelson pa je po neprepričljivem začetku sezone tokrat kroglo sunil 22,09 metra, kar je prav tako najboljši izid sezone na svetu. ''Do svetovnega prvenstva bom nastopil le na mitingu ali dveh. Osredotočen sem le na Daegu in temu cilju bodo podrejeni treningi,'' je dejal Nelson.

Walter Dix je s časom 19,95 zmagal v teku na 200 metrov, pri tem pa je imel izdatno pomoč vetra (+2,4 m/s). Tudi drugouvrščeni Darvis Patton se je spustil pod mejo 20 sekund. Nicholas Symmonds je postal ameriški prvak v teku na 800 metrov (1:44,17), Jeshua Anderson pa v teku na 400 metrov z ovirami (47,93). V tej disciplini je zmagovalca določil šele fotofiniš, saj so kar trije tekmovalci v cilj pritekli v isti stotinki sekunde. ''To je bila verjetno najbolj izenačena tekma v moji karieri. Res je bilo zelo tesno,'' je po tekmi dejal drugouvrščeni Bershawn Jackson.

Shalonda Solomon je s časom 22,15 zmagala v teku na 200 metrov. Njen čas je najboljši letos na svetu, premoč pa ji je morala priznati tudi Carmelita Jeter, ki je bila s časom 22,23 druga. V teku na 800 metrov je s časom 1:58,33 zmagala Alysia Montano, na zaprekah pa je bila najhitrejša Emma Coburn (9:44,11).

V ugodnih razmerah, veter je pihal v hrbet z močjo 1,8 m/s, je najboljši izid sezone na svetu postavila Kellie Wells, ki je 100 metrov z ovirami pretekla v času 12,50 in se sploh prvič uvrstila v ameriško reprezentanco. To ni uspelo LoLo Jones, ki se ni prebila do finala.

Za še en odličen dosežek pa je poskrbela svetovna prvakinja v skoku v daljino Brittney Reese. Američanka je skočila 719 centimetrov in krepko izboljšala najboljši izid sezone, saj je prva, ki letos preletela mejo sedmih metrov. Tudi dosežek drugouvrščene Janay DeLoach, ki je skočila 697 cm, je odličen, tretja pa je bila Funmi Jimoh s skokom 688 cm.

''Menim, da imamo v reprezentanci dobro kombinacijo izkušenih in mladih tekmovalcev. Ekipa ima lepo priložnost, da na SP pokaže, kaj lahko od nas pričakujejo tudi čez eno leto v Londonu,'' pa je štiridnevne kvalifikacije, ki so določile ameriško ekipo, povzel glavni trener ameriške reprezentance Vin Lanana.

Ne spreglejte