Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2011,
9.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Primož Kozmus Matic Osovnikar Jan Žumer Marija Šestak Merlene Ottey

Sreda, 3. 8. 2011, 9.33

7 let, 12 mesecev

Obeta se zelo zanimiv konec tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prihajajoči konec tedna bo Koper gostil letošnje odprto atletsko prvenstvo za moške in ženske.

Prijave še niso povsem zaključene, zaključijo se v četrtek ob 12. uri, a se že ve, da bo v Kopru nastopilo kar nekaj slovenskih zvezdnikov. Med njimi bodo tudi Primož Kozmus, Matic Osovnikar, Jan Žumer, Marija Šestak, Merlene Ottey, LaRue Brent ...

V moškem šprintu bo ob Osovnikarju tekel tudi Žumer, prireditelji pa pričakujejo tudi prijavo Krke in s tem prihod Gregorja Kokaloviča.

Najboljše slovenske sprinterke bodo kot štafeta nastopile dan prej na diamantni ligi v Londonu, a bodo prav vse tudi dan kasneje v Kopru, tako v soboto v teku na 100 kot v nedeljo na 200 metrski razdalji. Sara Strajnar, Pia Tajnikar, Alja Sitar in Sabina Veit bodo bržkone poskrbele za zanimive finalne obračune. Pozornost gledalcev bo usmerjena tudi na legendo svetovne atletike Merlene Ottey, ki ji do norme B manjka le dobrih 30 stotink.

Na 100 metrov z ovirami bo nastopila tudi favoritka Marina Tomič, na 3000 metov z zaprekami pa je že prijavljen Boštjan Buč. Svoj prvi debi kot slovenski državljan bo na DP doživel LaRue Brent, ki je prijavljen tako na 400 metrski razdalji kot na 400 metrov z ovirami.

Za naslov prvakinje pri dekletih se bosta v skoku v daljino verjetno pomerili obe Nini, Kolaričeva in Kokotova, ki sta od dobrih pogojih sposobni preskočiti tudi šest metrov in pol. Vrhunski rezultat se obeta v ženskem troskoku, kjer se bosta za naslov prvakinje pomerili domačinka Snežana Rodič in Marija Šestak.

V metu kladiva bo v Kopru nastopil olimpijski in svetovni prvak Primož Kozmus, ki pričakuje met blizu 80 metrov. V suvanju krogle je kljub v zadnjem času številnim zdravstvenim težavam prijavljen favorit Miro Vodovnik.

Med tujimi atleti velja omeniti prijave Hrvatic Anite Banovič (400 m) in Nikoline Horvat (400 ovire), organizatorji pa do četrtka pričakujejo še nekaj zanimivih atletskih imen tako iz slovenskih vrst kot tudi iz vrst atletov iz tujine.

Ne spreglejte