Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Usain Bolt

Sreda, 1. 6. 2011, 15.26

8 let

Bolt: Še nekaj časa ne bom tekel hitro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Usain Bolt je na atletskem mitingu v Ostravi zmagal s časom 9,91, mnogi pa bi od njega pričakujejo hitrejše teke. Sam pravi, da jih bodo dočakali šele konec meseca julija.

To je bil Boltov drugi nastop v letošnji sezoni, tudi na svoji uvodni tekmi v Rimu pa je tekel enak rezultat 9,91. ''Bolje sem se počutil, kar je dober znak. Dobro sem odtekel prvih 50 metrov in če sem po polovici v vodstvu, vas ne bom spustil predse,'' je po nastopu v Ostravi dejal svetovni rekorder, ki je rojaka Stevea Mulingsa, ki ostaja na vrhu letošnje lestvice (9,90), prehitel za šest stotink sekunde.

''Mislim, da ljudje od mene pričakujejo ekstremno hitre teke, a to je šele moja druga tekma v devetih ali desetih mesecih. Ne morem kar priti in teči 9,7 ali 9,8. To se ne bo zgodilo. Verjetno me bom tekel hitro do konca meseca julija,'' je še povedal Bolt, ki nazadnje dvoboj izgubil lani avgusta na mitingu v Stockholmu. Prehitel ga je Američan Tyson Gay, ki letos še ni tekel na 100 metrov.

Za razliko od Bolta, pa je že na začetku sezone izjemno hitra njegova rojakinja Veronica Campbell-Brown, ki je v Ostravi postavila osebni rekord s časom 10,76 in se na večni lestvici teka na 100 metrov izenačila na osmem mestu. ''Presenečena sem bila, ko sem videla svoj čas. Želela sem si teči pod 10,92, tako hitrega teka pa res nisem pričakovala,'' je povedala svetovna prvakinja iz leta 2007, ki do jamajških kvalifikacij konec junija ne bo več tekmovala.

''Bil sem rahlo utrujen, a sem kljub temu vesel, da mi je uspelo tu še četrtič zapored zmagati,'' pa je bil kratek Dayron Robles, ki je zmagal v teku na 110 metrov z ovirami. Kubanec je prav v Ostravi leta 2008 postavil aktualni svetovni rekord, ki znaša 12,88.

Na Češkem so nastopili tudi štirje slovenski predstavniki. Odlično je nastopil Boštjan Buč, ki je bil s časom 8:29,75 sedmi na 3000 metrov z zaprekami, Matic Osovnikar, Martina Ratej in Primož Kozmus pa so zaostali za pričakovanji.

Ne spreglejte