Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
27. 5. 2012,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Usain Bolt Asafa Powell Yohan Blake Justin Gatlin

Nedelja, 27. 5. 2012, 16.37

8 let

Bolt: Bil je le slab dan

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Usain Bolt je na mitingu v Ostravi zmagal v šprintu na 100 metrov, a z zanj zelo skromnim rezultatom. Jamajški zvezdnik ni zaskrbljen.

Rezultat 10,04, ki ga je Jamajčan ob zmagi dosegel na petkovem mitingu, je bil razočaranje za mnoge, ki so pričakovali nov spektakularen dosežek svetovnega rekorderja. Razočaranje je bil tudi zanj. ''Zelo čudno sem se počutil, noge so bile 'mrtve'. Upam, da bom do naslednje tekme ugotovil, kaj je bilo narobe in odpravil napake. Še nikoli nisem imel tako slabega občutka, kot sem ga imel tokrat,'' je razloge za slabši tekmi navedel Usain Bolt. ''Prvih 40 metrov je bilo res slabih. Doslej sem vedno vedel, kje sem delal napake, tokrat ne vem. Vem le to, da nisem čutil prave moči. Ne bom dramatiziral. To je bil le slab dan. Zdaj moram pozabiti na tek iz Ostrave in se pripraviti na naslednje preizkušnje,'' je povedal zvezdnik z osebnim rekordom 9,58, ki ga je dosegel na svetovnem prvenstvu leta 2009 v Berlinu.

Z rezultatom 9,82, ki ga je tekel na mitingu v Kingstonu v začetku meseca, si še vedno lasti najboljši izid sezone na svetu, a konkurenti – rojaka Yohan Blake in Asafa Powell ter Američan Justin Gatlin -, so blizu. ''Ne vem, kaj si o vsem skupaj mislijo moji rivali, a sam vem, da sem osredotočen le na olimpijske igre. Če bom na poti do Londona doživel poraz ali celo dva, to ne bo pomembno. Važno je, da bom dober takrat in tam, kjer bo to najbolj pomembno,'' se s formo ne obremenjuje največji zvezdnik svetovne atletike, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu pred štirimi leti navdušil s tremi zlatimi medaljami. Brez težav je zmagal v tekih na 100 in 200 metrov, bil pa tudi član zlate jamajške štafete 4x100 metrov.

Podoben dosežek mu je uspel tudi na SP leto za tem, medtem ko je na lanskoletnem SP v Daeguju osvojil ''le'' dve zlati medalji (200 in 4x100 metrov), saj je bil v šprintu na 100 metrov diskvalificiran zaradi prehitrega štarta.

Ne spreglejte