Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
28. 12. 2016,
13.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Naomi Watts Russell Crowe George Lucas Mark Hamill Elizabeth Taylor Debbie Reynolds Harrison Ford Vojna zvezd Carrie Fisher

Sreda, 28. 12. 2016, 13.33

6 let, 6 mesecev

"Zgrabila me je za zadnjico"

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Carrie Fisher | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po smrti igralke Carrie Fisher so se oglasili številni zvezdniki in se poklonili igralki, ki se je v filmsko zgodovino zapisala kot princesa Leia iz Vojne zvezd.

Carriejino življenje je bilo veliko bolj zanimivo od večine filmov. Rodila se je v Hollywoodu dvema zvezdnikoma. Oče Eddie Fischer je njeno mamo Debbie Reynolds zapustil zaradi njene najboljše prijateljice Elizabeth Taylor. Carrie se je z legendarno igralko leta pozneje soočila na neki zabavi. Prepir se je končal tako, da je Taylorjeva Carrie porinila v bazen, spor pa sta nato vendarle zgladili.

Carrie je bila neposredna, ostrega jezika in pameti, njeno življenje pa so poleg vloge princese Leie zaznamovala tudi mamila ter boj z depresijo in tesnobo.


Preberite še:
Za ikonično igralko usodne droge?

Kaj si je Carrie Fisher v resnici mislila o figah princese Leie


Njena smrt močno odmeva in se je dotaknila številnih.

Eno najbolj zabavnih anekdot o igralki je ob njeni smrti obelodanil igralec Russel Crowe: "Leta 2000 me je zgrabila za zadnjico in rekla: 'Všeč bi ti bila, ko sem bila na xanaxu.' Smešna. Zanimiva. Kaotična. Čustvena. Prijateljica."

"Počivaj v miru, Carrie Fischer. Naj bo sila s teboj," je zapisala Naomi Watts.

 

💔💔💔RIP #carriefisher #maytheforcebewithyou

A photo posted by Naomi Watts (@naomiwatts) on

Debbie Reynolds je ob smrti hčere sporočila: "Hvala vsem, ki ste sprejeli darila in nadarjenost moje ljubljene in neverjetne hčere. Hvaležna sem za vaše misli in molitve, ki jo zdaj vodijo do naslednje postaje."

Soigralec iz Vojne zvezd Harrison Ford – Carrie je pred tedni razkrila, da sta imela med snemanjem filma kratko afero – je v izjavi za revijo People dejal, da je bila "Carrie edinstvena, briljantna, originalna. Zabavna in čustveno neustrašna. Svoje življenje je živela pogumno. Moje misli so z njeno hčerko Billie, mamo Debbie, bratom Toddom in njenimi številnimi prijatelji. Vsi jo bomo pogrešali."

Kot svojo "ljubljeno vesoljsko dvojčico" pa je Carrie opisal še en soigralec iz Vojne zvezd, Mark Hamill: "Bila je naša princesa, prekleto, in igralka, ki jo je upodobila, se je preobrazila v čudovito, odločno neodvisno in krvoločno smešno žensko dejanj, ki nam je vsem jemala dih."

"Ni besed. Uničen," pa je 65-letni igralec zapisal na Twitterju.

"Bila je zelo pametna, nadarjena igralka, pisateljica in komičarka z zelo barvito osebnostjo, ki so jo imeli vsi radi. V Vojni zvezd je bila naša mogočna in močna princesa – bojevita, pametna ter polna upanja v vlogi, ki je bila veliko težja, kot si večina ljudi misli," pa je o pokojni igralki povedal režiser Vojne zvezd George Lucas.

Ne spreglejte