SiolNET. Slavni
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pod vplivom drog je kupil dvorec

0,08

termometer

 | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Pevec skupine The Rolling Stones Mick Jagger je pred tremi desetletji napisal avtobiografijo, nato pa pozabil nanjo. Zdaj so na dan vendarle prišle nekatere zanimive podrobnosti.

Založnik John Blake je razkril, da je pred tremi leti pod roke dobil življenjepis, ki ga je v 80. letih prejšnjega stoletja napisal Jagger. Blake je pisal legendarnemu pevcu in ga prosil za dovoljenje za objavo njegovih spominov. Mick je priznal, da so zapisi njegovo delo, a je povsem pozabil, da je svoje spomine prelil na papir.

Blake je razkril, da je Jagger med drugim zapisal, da je dvorec Stargroves, kjer so Stonesi snemali v 70. letih 20. stoletja, kupil, ko je bil pod vplivom LSD-ja. Prav ta droga ga je skoraj stala glavo, in to dobesedno. Čeprav ni še nikoli jahal konja, je v nekem trenutku, potem ko je zaužil drogo, skočil na konja. Temu to ni bilo všeč, zato je začel brcati in skakati v zrak. Ko ga je rock ikona udarila med oči, se je konj le umiril. "Mick je za las ušel smrti," je dejal Blake, ki je spomine prebral.

Založnik je želel pred tremi leti spomine objaviti, a je načrte preprečila smrt Jaggerjevega tedanjega dekleta L'Wren Scott. Pevec po tem ni hotel slišati nič več o objavi avtobiografije.

Blake to obžaluje, saj je prepričan, da bi bili Mickovi spomini bolj brani kot knjige o Harryju Potterju. Spomine je opisal kot "odlično ohranjeno časovno kapsulo trenutkov, ko so Stonesi delali dobro glasbo ter hkrati goreli v ognju strasti in idealizma". Prepričan je, da bi spomini Micka predstavili v povsem drugačni luči, ki bi zrušila vse stereotipe o njem kot o nekom, ki se samo zabava.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin