Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Sobota,
23. 1. 2016,
18.05

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veronika Podgoršek spolnost

Sobota, 23. 1. 2016, 18.05

8 let, 2 meseca

Kakšne so vaše današnje fantazije?

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Fantazirate? Seveda! Fantazije podnevi. Sanje ponoči. Oba procesa sta del nas, del naše neverjetne in izjemne gmote, ki jo močno zavarovano nosimo na vrhu naših teles - v možganih.

Vse se začne v glavi! Tako na sanje kot na fantazije nimamo vpliva. Možganom ne moremo preprečiti, da o nečem ne bi fantazirali, da ne bi sanjali. No, pa saj, če je lepo, navdihujoče, si tega tudi želimo. V nasprotnem primeru, ko je nekaj bolje, da ostane zgolj v naših glavah, nikoli izrečeno ali še bolje nikoli storjeno, pa imamo moč, da tega nikoli ne naredimo, saj na svoje vedenje lahko vplivamo. Še dobro! Fantazije so pomemben del našega življenja. Ne temeljijo zgolj na preteklosti ali sedanjosti, ampak nam omogočajo tudi uvide v prihodnost. Dejstvo sicer je, da ob besedi fantaziranje ljudje največkrat pomislijo na spolno fantaziranje. Vendar fantaziramo lahko o marsičem. Na primer o službi oziroma delu, ki bi ga želeli opravljati oziroma kaj bi še lahko naredili, nadgradili. Ob poglobljenem fantaziranju lahko prihajamo do različnih možnih ovir in posledično tudi rešitev. Lahko dojamete, kako priti do želenega rezultata, ali pa ugotovite, da neka fantazija v realnosti (morda še) nima perspektive. Fantaziramo lahko tudi o prostem času, počitnicah. Kam bi si želeli iti in kaj bi želeli tam početi. Kako bi bilo videti vaše sanjsko, fantazijsko potovanje? Če to veste, potem lahko marsikaj glede tega tudi naredite, da fantazijo uresničite. Si želim imeti stanovanje ali hiško? Lahko fantazirate o partnerstvu, družini. Kakšno osebo bi si želeli imeti poleg sebe? Ob tem se lahko sprašujete: Kaj mi je všeč? Katere so moje vrednote? Kakšen je moj način življenja? Si želim imeti stanovanje ali hiško? Kako bi bila slednja urejena? Ko nekaj veste in si pustite o stvari fantazirati, torej močno premlevati, se s tem pojavlja tudi vse večja želja po tem, da željo tudi uresničite. In ko enkrat veste, kaj si želite, lahko začnete iskati pot, kako do uresničitve priti. En velik in žgečkljiv del fantazij so seveda spolne fantazije prav vsakega posameznika. Fantazij je ogromno. Raziskave nam sicer prikažejo najpogostejše moške in ženske fantazije, a vendar so si te med spoloma tudi v marsičem zelo podobne. Fantaziranje o moči, podrejenosti, nadrejenosti, posilstvu, različnosti vlog, ko se dame prelevite v zajčico, tigrico, medicinsko sestro, striptizeto in moški v pilota, neustrašnega jamskega človeka ali podrejenega mucka. Analno, oralno, živalsko, mešanje tekočin in izlivanje po določenih delih telesa ali v njih, v troje, istospolno igranje, ščipanje, grizljanje, vklenitev, bičanje, žaljenje, ljubkovanje, vikanje ali onikanje.

V ali na avtomobilu, v savni, masažni kadi, restavraciji, hotelu, motelu ali doma, pri popolnem neznancu ali neznanki ali več tisoč milj nad zemljo, kjer je treba paziti, da ne bi bil opaženi ... Morda si po drugi strani prav tega želite. Ali pa želite zgolj gledati?

Tega slednjega (opazovanja, razgaljenja) je v družbi sploh veliko. Vsi resničnostni šovi so prav to – vsebujejo tiste, ki se radi razkazujejo, in tiste, ki radi gledajo! Tudi na različnih oglasnih panojih in na kombijih, ki se vozijo po naših cestah, gledamo gole ritke postavnih deklet. Popolnoma sprejemljivo. Celo povišuje gledanost programa ali nakup izdelka. Pa čeprav je to vsem nam in našim otrokom na nek način vsiljeno. Je – sicer kot slika – kar tam.

Kaj se zgodi, ko vidimo seks v živo v kakšnem parku? Kaj pa, ko se zgodi v živo? Ko vidimo na pol nago žensko ali seks v živo v kakšnem parku? Takrat vsi vpijemo, grozno, kako perverzno, nedopustno. Kaj pa je res drugače? To, da slika ne prihaja s televizijskega zaslona? Da slika ne visi na oglasnem panoju? Pa smo spet tam, kaj je sprejemljivo in kaj ni, čeprav je praktično eno in isto!

Če si fantazije želite uresničiti, je pomembno, da o njih spregovorite. S tem lahko, če imamo v mislih fantaziranje o sanjski službi, počitnicah, stanovanju …, pridete do rešitev, do razširitve obzorja. Prav tako je pomembno, da govorite o spolnih fantazijah. Lahko se vam uresničijo, lahko pa vaju s partnerjem zgolj le izrečene besede dodatno vzburijo, medtem ko si jih, ko ležita v postelji, nežno šepetata na uho.

Kdaj ste nazadnje svoje fantazije delili ali izživeli? Kdaj ste nazadnje svojo drago ali dragega vprašali: "Kakšne so tvoje fantazije?" Ne zadovoljite se z odgovorom, da jih nima. Fantazije imate, so vaše, so zastonj in nihče vam jih ne more vzeti.

Če jih s tistim, ki ga imate poleg sebe, želite uresničiti, jih tudi delite. Pomembno pa je, da se z njimi strinjata oba, saj bosta le tako tudi oba lahko zadovoljna, zadovoljena in srečna. A ne pozabite: nikoli ne moremo imeti vsega! Pa saj, če bi lahko imeli vse, ne bi bilo več želja!

Ne spreglejte