Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Nedelja,
22. 5. 2016,
0.01

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,60

7

Natisni članek

kolumna Veronika Podgoršek spolnost

Nedelja, 22. 5. 2016, 0.01

7 let, 11 mesecev

Izgubil sem erekcijo

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,60

7

moški spolnost | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Končno ste spoznali žensko svojih sanj. Žensko, ki jo gledate kot boginjo. Všeč vam je njen karakter, s čim se ukvarja, kako razmišlja, kakšen pogled na svet ima, njene vrednote. Všeč vam je vsak del njenega telesa, ki si ga v mislih rišete. Po času, ki sta ga zadnje dni, tedne ali mesece preživela skupaj, pri obema raste tudi želja po zlitju dveh teles. Po predanosti in ujemanju tudi na spolnem področju.

Ko končno pride tisti magični trenutek, ko boste lahko kot moški pokazali in dokazali svojo nikoli prej vprašljivo moškost, se vam zgodi najbolj črn scenarij, kar ste si ga lahko zamislili. Mislili ste si, da se vam kaj takega ne more zgoditi. Ne, vam pa ne. Vaš najboljši prijatelj med nogami ne deluje.

Ali misli, da ne zmorem?

Izgubili ste erekcijo! V trenutku panike si mislite, da je to nekaj nahujšega, kar bi se vam lahko zgodilo. Ob poplavi misli in občutkov, ki se pretakajo po vaših mislih, se sprašujete, kako je to sploh mogoče. Kaj se vam je zgodilo? Zakaj? Po drugi strani in v še večji paniki pa sprašujete sami sebe, kaj si misli pa ona. Kaj razmišlja? Ali misli, da ne zmorem? Da sem prezelen? Bo odšla, ker je nisem je zadovoljil?

Ob vsem tem bi najraje kar zbežali ali se pogreznili v zemljo. Vendar to ne gre. Ne morete zbežati, saj to je vendar ona, tista, ki si je želite. Pa ne zgolj seksualno. Ona je tista, ki si je želite ob sebi. Tista, za katero lahko rečete, ona je moja. Ona je vaša fatalka!

V največjih primerih je krivo psihološko ozadje

Motnje v erekciji so lahko zelo različnega izvora. Predvsem jih delimo na tiste, ki trajajo od vedno, in tiste, ki se nenadno pojavijo, ko ste v življenju že imeli običajno otrdelost spolnega uda in tudi zadovoljujoče spolne odnose. Za tovrstni tip motnje v erekciji je v največjih primerih krivo psihološko ozadje. Po eni strani je to lahko zelo dober podatek. Rečete si lahko, da ste zdravi, da morate le odpraviti težave v zgornji glavi in spodnja bo kot nekoč delovala brez težav.

Je pa to veliko lažje reči kot zares narediti, kaj šele urediti. Naša glava namreč ne deluje tako, da se boste pogledali v ogledalo in rekli, da je vse v redu in bo čudežno delovalo. Največja težava je namreč občutek strahu pred ponovnim neljubim dogodkom, ki pa vas posledično vse bolj potegne v negativno spiralo.

Si je ne želite dovolj? Vam ni dovolj privlačna?

Tisto, kar moškega še dodatno teži, je, ko se začne sam pri sebi obremenjevati in se spraševati o občutkih in mislih partnerice. Ob občutkih sramu, strahu, žalosti in nemoči bi želeli, tako po moško, vzeti stvar v svoje roke in jo sami tudi razrešiti. Prav to pa je v tem primeru skorajda misija nemogoče. To, kar se vam je zgodilo, namreč ni več zgolj vaša (moška) težava.

Na drugi strani imate žensko, ki je v spolnosti prav tako ranljiva kot vi. Ne vedoč, kaj se dogaja, se ženske v največ primerih začnejo spraševati, kakšna je njihova vloga pri tem. Si je ne želite dovolj? Vam ni dovolj privlačna? To pa so misli, ki ženski povzročajo tesnobo in strah. Hitro se lahko znajdeta v začaranem krogu negativnih občutij, sama, vsak na svoji strani, vsak s svojimi vprašanji in namišljenimi odgovori, ki so pogosto negativni in zato posledično tudi uničujoči.

Pogovorita se!

Da bi nastalo situacijo rešili, je izrednega pomena, da o dogodku iskreno spregovorita in se pogovorita oziroma pogovarjata. Le tako se bo stvar lahko slej ko prej zares rešila. Če kot moški ženski priznate, da preprosto do nje čutite nekaj več, kot ste kdajkoli prej čutili. Da je v vaših očeh ženska, ki ima posebno mesto in je predvsem ženska, s katero si želite biti v predanem partnerskem odnosu.

Ko bo vaša izbranka slišala, da ste pod pritiskom, da se ji kot moški dokažete v svoji moškosti, ji bo v trenutku padlo z ramen veliko breme. Nekaj takega ženske v največjih primerih razumejo. Lahko se posledično počutijo celo bolj varno, posebno in močno, saj za dogodek nehajo kriviti sebe. Posledično k vam pristopijo in s tem močno pomagajo, namesto da se začnejo od vas odmikati.

Težave v erekciji so pri moških zelo pogost pojav. Predvsem pa zelo boleč. Ko do teh težav pride zaradi zgoraj omenjene situacije (zaradi velikega občudovanja ženske), je za razrešitev neskončno pomembno vedeti, da se to resnično da odpraviti! Vaš korenjak lahko ponovno začne salutirati. Pomembno pa je, da o občutkih spregovorite.

Na drugi strani pa je prav tako nadvse pomembna tudi ženska empatija, počasni koraki v smislu 'zgolj' poljubljanja, božanja, stiskanja, (erotično nagajivega) govorjenja, draženja brez penetracije oziroma naj bo ta postopna. Ne sme se vama nikamor muditi. Tudi to je nekaj, kar vaju bo lahko še močneje povezalo in vama dalo občutek zavedanja, da sta težavo, ki je nastala, s skupnimi močmi rešila. Kaj je lepšega kot to, da se bosta na koncu lahko temu skupaj smejala, ko bosta skozi leta po močnih orgazmih skupaj v objemu zaspala.

Ne spreglejte