SiolNET. Siol Plus Dobra vest
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S super igračami in bednimi darili do zmanjšanja količine odpadkov

0

termometer

Osnovnošolci so naredili zabavne igrače iz odpadnih materialov, saj želijo s tem spodbuditi svoje vrstnike k razmisleku o odpadkih. Z njimi se lahko z otroki poigrate na Mestnem trgu v Ljubljani.

Po podatkih statističnega urada smo v letu 2014 proizvedli 433 kilogramov odpadkov na prebivalca, kar je več kot kilogram odpadkov dnevno. Skupaj smo tako zbrali skoraj devetsto tisoč ton odpadkov, predelali pa smo jih zgolj dobrih šest tisoč ton.

Da bi količino proizvedenih odpadkov zmanjšali, se moramo zamisliti tudi o svojih potrošniških navadah. K temu nas na različne zanimive načine spodbujajo v Snagini info točki na ljubljanskem Mestnem trgu, ki so jo postavili v okviru projekta Zelena prestolnica Evrope 2016.

Otroci svoje vrstnike na zabaven način seznanjajo s problematiko odpadkov

V igralnici Igraj se naprej! Se lahko otroci poigrajo z igračami, ki so jih naredili osnovnošolci. Sestavljene so iz najrazličnejših materialov in so vir dobrih idej za domače ustvarjalne urice. S takšnimi aktivnostmi lahko otrokom že zelo zgodaj približamo problematiko odpadkov in jih seznanimo s tem, da ni vse za v smeti in da lahko tudi oni marsikaj dobrega naredijo za okolje.

Zamenjajte "bedno" za koristno darilo

Če ste že prejeli brezosebno darilo, ki ga ne potrebujete in še vedno ne veste, kam bi z njim, ker bi ga bilo kljub vsemu škoda zavreči, ga lahko na info točki zamenjate. Takšna darila so v Snagi poimenovali 'bedna darila'. Vse svoje nepotrebne tovrstne predmete prinesite v Info točko. Postavite jih lahko med ostale in med njimi poiščete kaj, kar bi vam bolj koristilo. Darila boste lahko izmenjali v petek, 15. januarja, ob 16.30.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin