SiolNET. Siol Plus Dobra vest
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Iz srca smo vam hvaležni, da ste nam vsaj malce ublažili stisko"

3

termometer

Stiska družine Mete in Janeze iz okolice Ljubljane, ki smo jo predstavili v Siolovem žarku, vas ni pustila ravnodušnih in odločili ste se nesebično pomagati, za kar se vam družina iskreno zahvaljuje.

V začetku oktobra smo zapisali pretresljivo zgodbo o družini, ki jo je splet nesrečnih okoliščin pripeljal do finančnega minimuma, do tega, da kdaj nima denarja niti za hrano. Na njihovem računu, ki je odprt pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, se je v tem času nabralo 1.066 evrov.

Najprej plačilo zakasnelih položnic Ko smo gospo Meto poklicali, da bi dobili njen odziv, je bila presenečena in zelo hvaležna. "Z denarjem bomo plačali položnice. Iz srca smo hvaležni vsem, ki so nam pomagali vsaj malo ublažiti našo stisko. A ko pomislim, koliko posojila morava še odplačati, mi je spet hudo."

Priznava, da je zgodbo tudi sama delila prek družbenih omrežij in jo poslala na slovenska društva po svetu. Vse v upanju, da bodo razumeli njihovo stisko in jim za nov začetek finančno pomagali.

Sončni jesenski dnevi za injekcijo optimizma Meto smo poklicali ravno na dan, ki ga je v polnosti užila z možem in sinom, ki se je pred šestnajstimi leti rodil z Downovim sindromom, v naravi. "Krasni so ti dnevi, nas kar malce napolnijo z optimizmom."

Meta in Janez na sodišču tožita nekdanjega delodajalca, saj so Janeza odpustili, ko je bil na bolniškem dopustu. Na vprašanje, ali je s sodišča že dobila kakšen odgovor, ki bi njen nezavidljiv položaj premaknil v pozitivnejšo smer, je odgovorila z veliko manj optimizma: "Sodni mlini meljejo počasi, nimam dobrega občutka, a borila se bom do konca."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin