SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Punčka za milijon dolarjev (Million Dollar Baby)

2

termometer

Clint Eastwood, Hilary Swank in Morgan Freeman v navdihujoči športni drami, ki je prejela štiri oskarje, tudi za najboljši film in režijo.

Režija: Clint Eastwood Igrajo: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman, Jay Baruchel Žanr: Športna drama Dolžina: 132 minut IMDb: 8,1/10 (top 250 #171)

Boksarski trener Frankie Dunn (Eastwood) je vse življenje preživel v ringu in bil mentor številnim sijajnim boksarjem. Potem ko je izgubil stike s hčerko, se dolgo časa ni želel z nikomer zbližati. Njegov edini prijatelj je Scrap (Freeman), nekdanji boksar, ki skrbi za Frankiejevo telovadnico in ve, da se pod grobim površjem skriva človek, ki že 23 let vsak dan hodi k maši, kjer neuspešno išče odpuščanje.

Nekega dne pa se v Frankiejevi telovadnici pojavi Maggie Fitzgerald (Swank), ki ga s svojo močno voljo očara in prepriča, da postane njen trener. Maggie ni bila nikoli bogata, vendar ima nekaj, kar imajo le redki – natančno ve, kaj želi, in pripravljena je storiti vse potrebno, da bi to dosegla. Nadarjena je, osredotočena, ima močno voljo, potrebuje samo nekoga, ki bo verjel vanjo.

Frankie in Maggie drug drugega navdihujeta in izčrpavata. Skupen jima je duh, s katerim premagujeta bolečine in izgube iz preteklosti. Drug v drugem sta našla davno izgubljeno družino. Toda približuje se boj, ki bo od njiju zahteval več poguma in srčnosti, kot sta mislila, da ju premoreta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin