SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začenjajo se zimske razprodaje

3

termometer

Danes se začenjajo zimske razprodaje tekstilnega blaga, obutve in športne opreme.

Večina trgovcev bo izdelke ponujala po 30 do 50 odstotkov nižjih cenah, nekateri pa bodo določenim izdelkom cene znižali vse do 70 odstotkov.

V Intersportu bodo cene izdelkov v času zimskih razprodaj znižali najmanj za 30 odstotkov, veliko pa bo izdelkov tudi s 50- in celo 60-odstotnim popustom.

V trgovinah Sportine Group bodo cene izbranih izdelkov znižali od 30 pa do 70 odstotkov. Poleg sezonskih popustov bodo ponudili tudi dodatni 20-odstotni popust.

V Emporiumu bodo vrata na začetku razprodaj odprli prej, in sicer ob 9. uri, zimskim oblačilom in obutvi pa bodo ceno znižali do 50 odstotkov.

V Modiani bodo kupcem ponudili izdelke s popustom od 20 do 50 odstotkov. Najbolj bodo znižali cene artiklom sezonskega značaja, kot so plašči in bunde.

Tudi v Hervisu bodo cene izdelkov znižali do 50 odstotkov, posamezni izdelki pa bodo tudi za več kot 50 odstotkov cenejši.

Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatek o vrsti blaga, odstotku znižanja in času trajanja tovrstne razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj eno četrtino vrednosti vsega blaga, ki je na razprodaji.

Tržna inšpekcija bo v času zimskih posezonskih razprodaj ugotavljala spoštovanje zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, zlasti z vidika zavajajočega oglaševanja.

Na tržnem inšpektoratu opozarjajo potrošnike, da je treba pri pravicah potrošnika v zvezi z vračanjem ali zamenjavo izdelkov razlikovati med zahtevki zaradi napake na izdelku in željami potrošnika po zamenjavi izdelka, ki mu ni več všeč oziroma si je premislil in ga želi vrniti ali zamenjati.

Ko izdelek nima napake, prodajalec takšnega izdelka ni dolžan zamenjati ali vrniti plačane kupnine, razen če je to obljubljal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin