SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vemont bo odpustil 128 delavcev

2

termometer

Vseh 128 delavcev gradbene družbe Vemont, ki je od prejšnje srede v stečaju, bodo danes podpisovali odpovedi delovnega razmerja.

V.d. sekretarja velenjske območne organizacije svobodnega sindikata Srečko Čater je povedal, da bodo delavci, ki od lanskega januarja niso prejeli poštene plače, delovne knjige prejeli 1. junija.

Prva izplačila zavoda šele sredi julija Kot je dejal Čater, se tako delavci Vemonta prvih izplačil od zavoda za zaposlovanje lahko nadejajo šele sredi julija, kasneje pa bodo prejeli tudi plačila iz jamstvenega sklada. Pojasnil je tudi, da se je agonija Vemontovih delavcev pričela pred več kot letom dni, od februarja lani pa jim je vodstvo družbe izplačevalo le nadomestilo plače v višini od 100 do 300 evrov. Prispevki pa so poravnani do avgusta lani.

Prejeli le 450 evrov akontacije plače za januar Delavci Vemonta, ki so stavkali od 28. aprila pa do uvedbe stečaja, so letos prejeli le 450 evrov akontacije plače za januar, podjetje jim dolguje tudi del predlanskega in ves lanski regres, materialne stroške, povezane z delom.

Številnim družinam usahnil edini vir zaslužka Ker so mnogi od delavcev edini, ki v svojih družinah zaslužijo sredstva za preživetje, se v sindikatu zavzemajo za to, da bi država omogočila predčasno plačilo akontacij zneskov, ki bi jih delavci v nadaljnjem postopku dobili iz jamstvenega in preživninskega sklada. To bi namreč mnogim pomagalo iz hude stiske, pravi Čater.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin