Varuh konkurence Matvoz ne bo odstopil

Potem ko je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek včeraj prvega moža agencije za varstvo konkurence (AVK) Andreja Matvoza javno pozval k odstopu, ta tega ne namerava storiti. Matvoz zakonskih razlogov za razrešitev ne vidi, kot direktor pa mora zagotoviti delo AVK, sploh v času, ko agencija obravnava zelo zahtevne primere.

Foto: Državni zbor

"Kot direktor agencije moram zagotoviti, da agencija izvaja svoje pristojnosti in naloge, ki jih ima po zakonu, še posebej pa je to pomembno sedaj, ko agencija obravnava več izredno zahtevnih primerov. Po svojem trdnem prepričanju svoje delo na položaju direktorja agencije opravljam strokovno in neodvisno. Vsled vsemu navedenemu sporočam, da ne bom odstopil s položaja direktorja agencije," je v sporočilu, objavljenem na spletni strani agencije, zapisal Matvoz.


Morda vas zanima še:

Počivalšek direktorja AVK pozval k odstopu
Minister Počivalšek izpeljal nezakonito imenovanje


Počivalšek je Matvoza pozval k odstopu po tem, ko je vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo vlade za revizijo odločbe ministrstva, s katero je to DZ predlagalo imenovanje Matvoza. Vlada je na Počivalškov predlog zahtevo vložila po tem, ko je upravno sodišče presodilo, da je bil postopek imenovanja nezakonit.

Svojo zahtevo za revizijo je ločeno podal tudi Matvoz, vrhovno sodišče pa je na njegovo zahtevo revizijo dopustilo. Matvoz je danes navedel, da revizijski postopek pred vrhovnim sodiščem še ni končan.

Komentarji

1
  • Kritik / 06.04.2018. ob 12:00

    Dokaz, da je zelo dobro plačan brez dela .....

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.