SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V petek izredna seja DZ o Probanki in Factor banki

1

termometer

 | Foto:
Izredna seja DZ o problematiki reševanja Probanke in Factor banke, ki jo je zahtevala SDS, bo v petek. Razloge za nadzorovano likvidacijo bank bo pojasnil guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec.

DZ bo na tej seji odločal tudi o vrnitvi poslanskega mandata Gašparju Gašparju Mišiču (PS), ki je poleti odstopil kot državni sekretar, zaradi česar bo brez sedeža ostala nadomestna poslanka Mirjam Bon Klanjšček (PS). Ker pa je Gašpar Milič medtem postal novi predsednik uprave Luke Koper in kot poslanec odstopil, bo DZ poslanski mandat Klanjščkovi lahko znova potrdil, a verjetno na začetku prihodnjega tedna.

Zahtevo za izredno sejo je v ponedeljek vložila poslanska skupina SDS ter priložila predlog priporočil DZ vladi in Banki Slovenije glede teh dveh bank. V SDS želijo, da DZ dobi poročilo o razlogih za nadzorovano likvidacijo Probanke in Factor banke ter poimenski seznam vseh oseb z depoziti v višini nad 100.000 evrov. Dan seje so prilagodili guvernerju Jazbecu.

O SDS predlogu priporočil o problematiki reševanja zasebnih bank Probanke in Factor banke z denarjem slovenskih davkoplačevalcev bo pred tem razpravljal tudi parlamentarni odbor za finance in monetarno politiko. Ta bo potekal v sredo popoldne.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin