Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
13.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

1

Natisni članek

KFC

Petek, 29. 9. 2017, 13.28

6 let, 7 mesecev

V Maribor prihaja veriga hitre prehrane KFC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

1

KFC | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Slovenijo očitno vendarle prihaja tudi veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC), ki je pred časom že imela podobne načrte. Družba AmRest s sedežem v Varšavi, ki upravlja več različnih znanih gostinskih blagovnih znamk v osrednji in vzhodni Evropi, namreč na spletnem portalu mojedelo.com išče vodjo restavracije v Mariboru.

Kot je razvidno iz objave, so za delovno mesto potrebni univerzitetna izobrazba ter vsaj dve leti delovnih izkušenj pri vodenju dejavnosti z neposrednim stikom s strankami, zlasti na področju prehrambne industrije. Delovno mesto, ki zahteva še sposobnost organizacije dela v ekipi od 20 do 40 ljudi, je navedeno v Mariboru.

V AmRestu za zdaj podrobnosti, ali je že znana lokacija prve restavracije in ali obstajajo načrti za dodatno širitev KFC ter drugih njihovih blagovnih znamk, ne želijo izdati, saj da je za to še prezgodaj. Kot pa je za STA potrdil predstavnik podjetja za odnose z javnostjo Adrian Wnek, načrti za vstop na slovenski trg obstajajo.

"Zaradi dinamične rasti našega podjetja smo ves čas v iskanju novih trgov za naše restavracije v različnih evropskih državah. Kot največji upravljavec znanih verig v srednji in vzhodni Evropi kariernih priložnosti ne ponujamo le na lokalni ravni, ampak tudi na drugih trgih," je pojasnil Wnek.

Prihod načrtovali že pred štirimi leti

AmRest deluje od leta 1993 in trenutno upravlja franšize KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks in La Tagliatella. V 14 državah ima že okoli 1.450 restavracij s hitro in drugo prehrano z okoli 30.000 zaposlenimi. Samo v prvem polletju letos so odprli 36 novih restavracij, prihodke v primerjavi z enakim obdobjem lani pa povišali za 27 odstotkov, na 295 milijonov evrov.

Veriga je že v vseh sosednjih državah Slovenije pa tudi na Poljskem, Češkem, v Nemčiji, Srbiji, Bolgariji, Španiji in Rusiji. Načrte za vstop na slovenski trg so imeli že leta 2013, a jih doslej še niso uresničili. Namesto njih je tako edino slovensko restavracijo Burger King v Ljubljani leta 2013 odprlo podjetje Gastronik, ki sodi pod okrilje skupine Sportina.

Ne spreglejte