SiolNET. Posel danes Novice
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Londonu o Todorićevi izročitvi Hrvaški

0,13

termometer

Ivica Todorić
Foto: STA

Sodišče v Londonu je za danes napovedalo obravnavo glede izročitve nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave koncerna Agrokor Ivice Todorića Hrvaški. Gre za prestavljeno obravnavo, potem ko je sodnik v začetku septembra novim Todorićevim odvetnikom odobril dodaten čas za pripravo obrambe.

Med obravnavo 6. septembra je Todorićeva obramba zahtevala dodaten čas za priprave, ker je primer prevzela le nekaj dni prej. Sodnik je zahtevi ugodil in obrambi naložil, naj priskrbi nove dokaze za svoje trditve o političnem pregonu nekoč najmočnejšega hrvaškega podjetnika.

Med Todorićevimi odvetniki je bila tudi bivša soproga nekdanjega britanskega premierja Cherie Blair, ki je po prejšnji obravnavi novinarjem v Londonu dejala, da so dobili dodaten čas, da bi na sodišču predstavili vse okoliščine, povezane s primerom Todorić na Hrvaškem.

Fabris Peruško Posel danes Hrvaška dokončno vleče Mercator v Agrokorjevo brezno

Hrvaška pričakuje izročitev nekoč najbogatejšega državljana

Todorić bo danes predvidoma poskusil dobiti pravico do pritožbe na prvostopenjsko odločitev, potem ko je britansko sodišče julija to možnost že zavrnilo. V nasprotnem bo sodišče danes morda odločalo o pravnomočnosti aprilske odločitve westminstrskega sodišča, da ni ovir za Todorićevo izročitev Hrvaški.

Hrvaško pravosodje pričakuje Todorićevo izročitev, a se zaveda, da obstaja tudi možnost zavlačevanja postopka, če bi se Todorić skliceval na zdravstvene težave.

Todorića so prijeli v Londonu v začetku novembra lani po izbruhu afere Agrokor. Nekoč najbogatejšega Hrvata in več njegovih nekdanjih sodelavcev v Zagrebu sumijo finančnih malverzacij, ki naj bi Agrokor pripeljale na rob propada.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin