Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 5. 2017,
17.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

digitalizacija Silicijeva dolina Dejan Roljič podjetništvo start-up

Sreda, 24. 5. 2017, 17.31

6 let, 6 mesecev

V ABC pospeševalniku bodo digitalizirali korporacije iz Silicijeve doline

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dejan Roljič | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Ljubljanski ABC pospeševalnik in svetovalno podjetje EDG iz Silicijeve doline bosta združila moči in velikim korporacijam pomagala, da se bodo lažje prilagajale spremembam, da bodo prožnejše in ustvarjalnejše.

Pred dvema letoma je v ljubljanskem BTC zrastel ABC pospeševalnik, ki danes deluje tudi v Münchnu, Indiji in Silicijevi dolini. Pred osmimi meseci so se vodilni v kalifornijskem San Joseju srečali s podjetjem Enterprise Development Group (EDG), ki je takoj prepoznalo njihov potencial.

"Ljubljanska prednost"

"Nikjer na svetu še nisem videl česa takšnega," pravi soustanovitelj EDG Herman Gyr. V BTC, ki je deluje kot avtonomno mesto znotraj Ljubljane, v katerem lahko podjetja preizkušajo trg, vidi kot izjemno priložnost tudi za ameriška podjetja. "To imenujem 'ljubljanska prednost'."

Navdušujejo ga tudi svežina idej, energija in talenti, ki jih je spoznal v ABC pospeševalniku. Tega v nekaj letih vidi kot "izjemno pomembnega igralca, ki bo pomagal podjetjem po vsem svetu". Takoj smo opazili zmožnost ABC pospeševalnika, da s svojim uvidom v delovanje podjetij spremeni svet, je dejal Gyr.

"Silicijeva dolina dobro ve, kje je Slovenija"

"Danes nam je prvič uspelo, da smo pripeljali delček Silicijeve doline v Slovenijo. Podjetje EDG v Silicijevi dolini velja za najboljše podjetje, ki se ukvarja z digitalizacijo korporacij. Da so se odločili, da bodo z nami odprli joint venture za vso Evropo, kjer se bomo ukvarjali z ogromnimi projekti, je priznanje, da gremo v pravo smer," je povedal soustanovitelj in direktor ABC pospeševalnika Dejan Roljič.


Preberite še:


Očitno je Silicijeva dolina prepoznala, da imamo talente, meni podjetnik. "Oni dobro vejo, kje je Slovenija. Veste, zakaj? Ker je v Silicijevi dolini ta trenutek najbolj pomemben človek. Talent, ki je najboljši v tem, kar dela. In mi jih imamo zelo veliko."

Podjetji že sodelujeta, v njune programe so vključena že številna, tudi velika slovenska podjetja. V EDG opažajo veliko zanimanje podjetij, s katerimi sodelujejo, za to, da pridejo v Slovenijo, ne le za izobraževanje, ampak želijo spoznati slovenske start-upe, z njimi sodelovati ali vanje vlagati.

Ameriško podjetje EDG korporacijam po vsem svetu svetuje pri preobrazbi v inovativna podjetja, ki so se zmožna prilagajati novim izzivom. Pomagajo jim razumeti, kaj se dogaja danes in kaj bo prinesla prihodnost, ob tem pa, kakšno podjetje želijo postati. Njihove stranke so številne korporacije, med njimi tudi Apple, Delta, Toyota, Philips, BBC, Audi, UniCredit.

Skupni projekt: preoblikovanje velikih podjetij

V EDG se ukvarjajo večinoma z vodstvenim menedžmentom, v ABC pospeševalniku pa bodo ob podpori vodilnih usmerjali zlasti srednji in nižji menedžment, jim pomagali pri spremembi načina mišljenja.

ABC pospeševalnik bo velika podjetja učil delati po načelih start-upov. Pomagal jim bo preoblikovati njihov način mišljenja in dela.

  • Zaposlenim dajo moč – jim pomagajo, da čim bolj razvijejo svoje talente in jih začnejo uporabljati,
  • Podjetjem pokažejo, da že imajo zaposlene, ki so talentirani, inovatorji, in da jim zato ni nujno treba kupovati start-upov, ampak jih lahko sami ustvarijo.
  • Usposabljajo vodilne, da podjetje spremenijo tako, da za inovacije skrbi samo. "Vsako podjetje bi moralo imeti svoj inkubator ali pospeševalnik," pravi Roljič.
Ne spreglejte