Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
10.15

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Uniforest PR članek

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 10.15

2 leti, 11 mesecev

Stroji za pripravo drv podjetja UNIFOREST

Oglasno sporočilo

Podjetje UNIFOREST iz Latkove vasi pri Preboldu je eden največjih evropskih proizvajalcev gozdarske mehanizacije. Njihove stroje za spravilo lesa iz gozda sestavljajo gozdarski vitli za domačo in profesionalno uporabo ter klešče in prijemala za hlodovino. Drugi del predstavljajo stroji za pripravo drv, med katere sodijo cepilniki drv TITANIUM, rezalno-cepilni stroj TITAN 40/20 premium, povezovalci drv PYTHON in krožne žage.

Podjetje Uniforest d.o.o. iz Latkove vasi pri Preboldu. | Foto: Podjetje Uniforest d.o.o. iz Latkove vasi pri Preboldu.

Cepilniki drv TITANIUM

Cepilniki drv TITANIUM (5 modelov s cepilno silo od 10 do 26 ton) so varni za uporabo, omogočajo enostavno cepljenje polen ter imajo nizko porabo energije. Uporabniku ni potrebno ponastavljati varoval, saj so vse nastavitve enostavne in pregledne. Za skoraj vso dodatno opremo se na dosegu rok nahajajo odlagalna mesta (nosilec motorne žage, sekire, cepina, majhnega cepina, prilagodljiv nosilec posode za gorivo, križ,…), ki uporabnika pri delu ne ovirajo. Dodatno je možno namestiti cepilno mizo z eno ali dvema višinama, ki bistveno zmanjša delovno obremenitev uporabnika. Za lažji ročni transport cepilnika imajo vsi modeli možnost nadgradnje s kolesi in ročico.

Njihovo delovanje je mogoče kombinirano, s kardanom ali z elektromotorjem, samo z elektromotorjem ter na bencinski motor. Cepilniki drv TITANIUM so bili nagrajeni z German Desing Award Special 2017 – nagrado za oblikovalski presežek.

Vse modele cepilnikov TITANIUM se lahko ogledate na: https://uniforest.si/proizvodi/cepilniki/.

Cepilniki TITANIUM. | Foto: Cepilniki TITANIUM.

Rezalno-cepilni stroj TITAN 40/20 PREMIUM

Rezalno-cepilni stroj TITAN 40/20 premium je kompakten, zanesljiv in hkrati mobilen. Namenjen je pripravi večjih količin drv. Razreže in razcepil lahko les do premera 40 cm, cepilni valj pa zmore potisk do 20 ton. Rezalno-cepilni skop je osnovan nizko, v isti ravnini. Zaradi dobro zasnovane konstrukcije in povezav med vgrajenimi mehanizmi maksimalno izkorišča porabljeno električno energijo. Vgrajeno ima krožno žago iz karbidnih trdin, ki zaradi svoje odpornosti na tujke v lesu ter oblike zob, hlod v najkrajšem času razreže. Sama krožna žaga pa pripomore k izredno nizkim stroškom vzdrževanja, saj je njeno brušenje le občasno in ne potrebuje olja za mazanje. Dodatno se lahko žagovina, ki po rezanju ostane, uporabi za nadaljnjo predelavo. Zaradi teh lastnosti je TITAN 40/20 premium okolju prijazen rezalno-cepilni stroj.

Rezalno-cepilni stroj TITAN 40/20 premium ima transportni trak, ki je nastavljiv 15 stopinj v levo in desno. Upravljanje je v celoti mehansko-hidravlično, brez električnih oziroma elektronskih krmilnih sklopov, zato se lahko stroj uporablja tudi v zahtevnejših pogojih in omogoča enostavno vzdrževanje z nizkimi stroški.

Rezalno cepilni stroj TITAN 40/20 premium je podrobneje predstavljen na: https://uniforest.si/proizvodi/rezalno_cepilni_stroj/.

Rezalno-cepilni stroj TITAN 40/20 premium. | Foto: Rezalno-cepilni stroj TITAN 40/20 premium.

Krožne žage

Krožne žage SC700 za so varne in enostavne za premikanje. Njihova kompaktna konstrukcija omogoča dolgo življenjsko dobo. Uporabniki lahko izbirajo med pogonom preko kardana ali elektromotorja. Modeli s pogonom preko kardana, lahko imajo možnost transportnega traku.

Krožne žage podjetja Uniforest si lahko ogledate na: https://uniforest.si/proizvodi/krozne_zage/.

Povezovalci drv PYTHON

Mehanski in hidravlični povezovalci drv PYTHON so namenjeni povezovanju metrskih drv. V ta namen imajo povezovalci napenjalec traku za lažje napenjanje in rezanje traku ter stojalo za trak, ki omogoča njegovo lažje in nadzorovano odvijanje. Dodatno lahko vsebujejo še napenjalo za žično vrv. Hidravlične povezovalce drv je mogoče priklopiti spredaj ali zadaj, medtem ko je mehanske možno priklopiti le zadaj.

Povezovalci drv PYTHON so podrobneje predstavljeni na: https://uniforest.si/proizvodi/povezovalci_drv/.

Vse stroje podjetja Uniforest si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.uniforest.si.

Povezovalec drv PYTHON in krožna žaga. | Foto: Povezovalec drv PYTHON in krožna žaga.

Ne spreglejte