SiolNET. Posel danes Novice
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nagrada za menedžerja leta v roke Janezu Škrabcu

0,88

termometer

Janez Škrabec
Foto: Bor Slana

Upravni odbor Združenja Manager je za menedžerja leta 2017 izbral Janeza Škrabca, direktorja podjetja Riko. Škrabec bo nagrado prejel danes na Managerskem kongresu v Portorožu, so sporočili iz združenja. Menedžerji se bodo sicer letos v Portorožu osredotočili na povezovanje.

Janez Škrabec je v 21 letih, odkar je pri 33 letih ustanovil Riko, družbo razvil v vodilno slovensko inženiring podjetje. Riko v središče svojega delovanja postavlja povezovanje podjetij, s katerimi ustvarjajo odmevne zgodbe z visoko dodano vrednostjo, hkrati pa nadpovprečno vlagajo v družbeno-odgovorne projekte, svoj izbor pojasnjujejo v Združenju Manager.

Dodana vrednost na zaposlenega med najvišjimi v Sloveniji

To dokazujejo tudi številke. Lani je 108 zaposlenih v podjetju ustvarilo 117 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in sedem milijonov evrov čistega dobička. Donosnost kapitala je znašala 24,4 odstotka, dodana vrednost na zaposlenega pa je s 144.000 evri med najvišjimi v Sloveniji.

Uspešno zgodbo je Škrabec ustvaril tudi s podjetjem Riko hiše, ki proizvaja in trži lesene bio hiše. Podjetje zaposluje 65 ljudi, prav toliko pa jih zanje dela pri kooperantih. Lani so prihodek povečali za petino na osem milijonov evrov, ustvarili so pol milijona evrov čistega dobička.

V Združenju Manager med drugim izpostavljajo še Škrabčeve investicije v lokalno tradicijo in družbeno odgovorna dela, njegov trajnostni odnos do okolja in kulture, pa tudi do zaposlenih.

"Nič čudnega, da Škrabec v podjetju nima delovne mize"

Škrabec je prejel že številne podjetniške nagrade, ob tem pa je predsednik Alumni kluba in član sveta ljubljanske ekonomske fakultete, predsednik komisije za nagrade pri Gospodarski zbornici Slovenije, predsednik Slovensko-ruskega sveta, član nadzornega odbora UN Global Compact Slovenija in član številnih društev, ki Slovenijo povezujejo z mednarodnim poslovnim okoljem.

Škrabec je tudi častni konzul Maroka in Belorusije ter predsednik Slovenskega konzularnega zbora.

"Glede na številne funkcije tako ne preseneča, da Škrabec v podjetju nima svoje delovne mize," dodajajo v združenju.

Na Managerskem kongresu bodo danes podelili tudi priznanje Vključi.Vse, ki ga podeljuje sekcija menedžerk pri Združenju Manager.

To nagrado bo za leto 2017 prejela družba Varis Lendava, ki se v svoji kadrovski politiki zavzema za uravnoteženost in raznolikost na vodstvenih in drugih položajih.

Managerski kongres je osrednji letni dogodek Združenja Manager, ki se ga vsako leto udeleži okoli 300 slovenskih menedžerk in menedžerjev. Letos bo dvodnevni dogodek potekal pod naslovom Povezovanje vodi dlje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 170
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin