SiolNET. Posel danes Novice
1,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Musk znova grozi

1,76

termometer

Elon Musk, Tesla | Ameriški analitiki menijo, da Elon Musk le išče način, kako pobegniti od napovedanega posla, ki naj bi bil zanj neugoden.  | Foto: Guliver Image
Ameriški analitiki menijo, da Elon Musk le išče način, kako pobegniti od napovedanega posla, ki naj bi bil zanj neugoden. Foto: Guliver Image

Ameriški milijarder Elon Musk je danes spet zagrozil, da bo odstopil od načrtovanega prevzema družbenega omrežja Twitter, vrednega 44 milijard dolarjev, če mu Twitter ne bo zagotovil vseh zahtevanih informacij o lažnih profilih oziroma robotskih računih.

Odvetniki ustanovitelja Tesle in Space X so Twitterju danes poslali novo pisno zahtevo za informacije in grožnjo z možnostjo odstopa od prevzema. Tako kot je vrednost delnice Twitterja prejšnji teden, ko so ameriški regulatorji odobrili prevzem, porasla, se je danes zaradi nove grožnje znižala.

V mesecu dni so se, večinoma tudi zaradi Muskovih nepredvidljivih ravnanj, pocenile za 23 odstotkov.

Elon Musk, Tesla Novice Toliko bo Elon Musk odštel za Twitter

Twitter ima sicer okoli 229 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov, Muska pa zanima, koliko med njimi je lažnih profilov, namenjenih širjenju propagande.

Podjetje je Musku ponudilo podatke o metodah za odkrivanje lažnih računov, kar je zavrnil, ker želi konkretne informacije.

Elon Musk, Tesla Digisvet Najbogatejši Zemljan stevardesi kazal svojo erekcijo in ji plačal za molk

Muskovi odvetniki so opozorili, da Twitter s tem krši aprilski dogovor o prevzemu, Musk pa si pridržuje pravico, da od njega odstopi. Twitterjevi odvetniki se s tem ne strinjajo in bodo milijarderja, če bo enostransko odstopil od dogovora, na podlagi pogodbe tožili za milijardo dolarjev.

Elon Musk novo dekle Trendi Najbogatejšega Zemljana ujeli z novim dekletom #foto

Ameriški analitiki medtem menijo, da Musk le išče način, kako pobegniti od napovedanega posla, ki naj bi bil zanj neugoden. Po eni strani mora za njegovo izpeljavo odšteti veliko denarja, po drugi pa si je nakopal nasprotnike na politični levici. Napovedal je namreč, da bo nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu omogočil vrnitev na družbeno omrežje, pa tudi, da bodo dovoljene objave, ki bolj ali manj veljajo za sovražno vsebino.

Henrik Fisker Avtomoto Musku Twitter, njegov "tekmec" zbežal na Instagram

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin