Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 6. 2022,
19.06

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

3

Natisni članek

ZDA grožnje Twitter Tesla Elon Musk

Ponedeljek, 6. 6. 2022, 19.06

1 leto, 10 mesecev

Musk znova grozi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

3

Elon Musk, Tesla | Ameriški analitiki menijo, da Elon Musk le išče način, kako pobegniti od napovedanega posla, ki naj bi bil zanj neugoden.  | Foto Guliver Image

Ameriški analitiki menijo, da Elon Musk le išče način, kako pobegniti od napovedanega posla, ki naj bi bil zanj neugoden.

Foto: Guliver Image

Ameriški milijarder Elon Musk je danes spet zagrozil, da bo odstopil od načrtovanega prevzema družbenega omrežja Twitter, vrednega 44 milijard dolarjev, če mu Twitter ne bo zagotovil vseh zahtevanih informacij o lažnih profilih oziroma robotskih računih.

Odvetniki ustanovitelja Tesle in Space X so Twitterju danes poslali novo pisno zahtevo za informacije in grožnjo z možnostjo odstopa od prevzema. Tako kot je vrednost delnice Twitterja prejšnji teden, ko so ameriški regulatorji odobrili prevzem, porasla, se je danes zaradi nove grožnje znižala.

V mesecu dni so se, večinoma tudi zaradi Muskovih nepredvidljivih ravnanj, pocenile za 23 odstotkov.

Novice Toliko bo Elon Musk odštel za Twitter

Twitter ima sicer okoli 229 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov, Muska pa zanima, koliko med njimi je lažnih profilov, namenjenih širjenju propagande.

Podjetje je Musku ponudilo podatke o metodah za odkrivanje lažnih računov, kar je zavrnil, ker želi konkretne informacije.

Elon Musk, Tesla
Novice Najbogatejši Zemljan stevardesi kazal svojo erekcijo in ji plačal za molk

Muskovi odvetniki so opozorili, da Twitter s tem krši aprilski dogovor o prevzemu, Musk pa si pridržuje pravico, da od njega odstopi. Twitterjevi odvetniki se s tem ne strinjajo in bodo milijarderja, če bo enostransko odstopil od dogovora, na podlagi pogodbe tožili za milijardo dolarjev.

Elon Musk novo dekle
Trendi Najbogatejšega Zemljana ujeli z novim dekletom #foto

Ameriški analitiki medtem menijo, da Musk le išče način, kako pobegniti od napovedanega posla, ki naj bi bil zanj neugoden. Po eni strani mora za njegovo izpeljavo odšteti veliko denarja, po drugi pa si je nakopal nasprotnike na politični levici. Napovedal je namreč, da bo nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu omogočil vrnitev na družbeno omrežje, pa tudi, da bodo dovoljene objave, ki bolj ali manj veljajo za sovražno vsebino.

Henrik Fisker
Avtomoto Musku Twitter, njegov "tekmec" zbežal na Instagram
Ne spreglejte